3.9 C
București
sâmbătă, 6 martie 2021 - 7:06

Marian Vanghelie urmărit penal de DNA într-un dosar cu contracte publice

Mai multe percheziţii au loc, joi, la sediul Primăriei Sectorului 5 şi la locuinţa primarului Marian Vanghelie, într-un dosar privind atribuirea de contracte publice în mod ilegal

Marian Vanghelie_SZ

Percheziţiile vizează Primăria Sectorului 5 al Capitalei şi locuinţa lui Marian Vanghelie, dar și la Administraţia Domeniului Public Sector 5, precum şi la sediul firmei Calex Business Grup SRL.

Procurorii spun că timp de opt ani, din 2007 până în prezent, lucrările publice care au fost atribuite au fost date ilegal. Valoarea acestor contracte se ridică la peste 2 miliarde de lei, din care Vanghelie ar fi cerut 20%.

La începutul lunii septembrie 2014, DNA a descins la ADP Sector 5, într-un alt dosar, de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 35 de milioane de lei.

Marian Vanghelie este primar al Sectorului 5 din anul 2000, iar din noiembrie 2014, când a fost exclus din PSD, a înfiinţat o nouă formaţiune politice, Partidul Social Românesc.

Calex Business Grup SRL este deținută de Tiberiu Bodea, despre care se spune că ar fi prietenul din copilărie al primarului. Firma administrează economatele din sectorul 5.

M. Nedelcu