4.8 C
București
luni, 17 ianuarie 2022 - 12:08
No menu items!

Marian Vanghelie, mandat de arestare

spot_img

Magistrații ÎCCJ au emis mandat de arestare pe numele primarului sectorului 5, Marian Vanghelie, decizia putând fi contestată

Vanghelie mascati_SZ

Ședința de judecată s-a terminat vineri noapte, după ce ordonanța de reținere emisă de procurori pe numele lui Vanghelie expirase. Primarul sectorului 5 nu a părăsit însă sediul Înaltei Curți până nu s-au finalizat dezbaterile. Apoi a plecat acasă, spunând jurnaliștilor că este obosit și nu vrea să detalieze ce le-a spus magistraților în apărarea sa.

Judecătorii ÎCCJ au anunțat, sâmbătă dimineața, că au decis să emită mandat de arestare pe numele lui Marian Vanghelie, care a fost încarcerat imediat. Decizia poate fi contestată tot la Înalta Curte, după motivarea celei de azi, dar este executorie.

Și ceilalți patru inculpați din același dosar au primit mandate de arestare.

Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, în timp ce Mircea Niculae este acuzat de complicitate la luare de mită şi de spălare de bani, iar Adrian Murgoci, Laura şi Sorin Ciocan sunt acuzaţi de favorizarea făptuitorului şi mărturie mincinoasă.

Potrivit procurorilor, în ultimii 8 ani, Marian Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, l-a ajutat pe omul de afaceri Marin Dumitru să obţină, pentru societăţile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, în valoare totală de aproximativ două miliarde de lei. Pentru atribuirea şi plata contractelor de execuţie de lucrări publice, Vanghelie a perceput un “comision” de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între Primăria Sectorului 5 şi instituţii din subordinea acesteia, pe de o parte, şi societăţile controlate de Dumitru, pe de altă parte.