23.9 C
București
marți, 26 septembrie 2023 - 12:32
No menu items!

Marian Petrache, ales președinte al CJ Ilfov, după o ședință de 9 ore

spot_img

Marian Petrache a fost ales joi președinte al Consiliului Județean Ilfov, în urma votului consilierilor județeni, după o ședință de nouă ore, marcată de dispute procedurale și încercări de blocare a votului.

Marian Petrache (PNL) a obținut 18 voturi pentru, iar contracandidatul său la această funcție, Nicolae Nasta (ALDE) — 15, potrivit Agerpres.

Vicepreședinți ai CJ Ilfov au fost aleși Rizia Tudorache (PMP) și Petre Popeangă (PMP).

”A fost un scor relativ strâns și probabil că s-a urmărit un blocaj pe procedură, în încercarea de a fi balotaj”, a declarat Marian Petrache.

Acesta a spus că va continua lucrările începute în primul mandat.

”Urmează continuarea lucrărilor pe care le-am început, adică avem două drumuri județene urgent de făcut, pe bani europeni, avem laserul de la Măgurele, avem intermodalul de la Moara Vlăsiei, (…) avem de finalizat procesul de la Spitalul Județean Ilfov. După părerea mea, va fi cel mai greu mandat al CJ Ilfov”, a precizat Petrache.

Întrebat de ce și-a dorit șefia CJ Ilfov, el a spus că ar fi regretat să nu continue ceea ce a început.

”Știu ce am făcut patru ani, (…) mi-ar fi părut rău să nu continui ceea ce am început. (…) Prioritatea va fi Spitalul Județean, pentru că am terminat în decembrie o finanțare pe fonduri europene de aproape 15 milioane de euro și mai trebuie să continuăm noi cu fonduri proprii pentru a-l aduce la cele mai înalte standarde. Prioritate pentru mine înseamnă să finalizăm, acolo unde nu am finalizat, grădinițele cu program prelungit. (…) Aștept deschidere din partea doamnei Firea (primarul general al Capitalei — n.r.) pentru a introduce RATB în județul Ilfov”, a afirmat Marian Petrache.

Tot în ședința de joi au fost validați cei 33 de consilieri județeni (16 de la PNL, 12 de la PSD, 3 de la ALDE și 2 de la PMP).

”S-a încercat, pe procedură, o blocare a votului, astfel încât majoritatea creată în urma protocolului dintre PNL și PMP să nu iasă. (…) S-a încercat scoaterea de la vot a unor colegi de-ai noștri, care erau pe lista suplimentară. Mai exact, și de la noi și de la PMP au fost doi colegi care și-au declinat, au renunțat la mandatul de consilier județean. Până la validarea celor care i-au înlocuit s-a încercat o blocare a votului, astfel încât să nu se facă o majoritate. (…) Până la urmă s-a ajuns la un consens, s-a respectat legea și s-a făcut majoritatea”, a explicat Petrache.

T.S.