10.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 19:01

Maria Șarapova a câștigat finala Roland Garros contra Simonei Halep. LIVE TEXT

spot_img

Scorul final a fost 6-4, 6-7 (5-7), 6-4 în favoarea rusoaicei

halep sharapova

Simona Halep a pierdut finala de la Paris după un meci de peste trei ore în fața Mariei Șarapova. Rusoaica a dominat meciul din punct de vedere fizic, Simona a încercat să se apere inteligent, fără să riște.

Update 19.15

Maria Șarapova câștigă titlul, la prima dintre cele trei mingi de meci.

Update 19.14

Simona și-a pierdut din nou serviciul. A fost destabilizată de la început, după ce a cerut repetarea unui punct, la o decizie greșită a unui arbitru de linie. 5-4 pentru Șarapova, care servește pentru titlu.

Update 19.08

Simona își ia break-ul înapoi. Șarapova a făcut două duble greșeli în acest game. Simona a început și ea să țipe pe lovituri.

Update 19.04

Se joacă de aproape 3 ore. Două game-uri câștigate pe propriul serviciu, 4-3 pentru Șarapova.

Update 18.56

Șarapova face un nou break și conduce cu 3-2. Jocul este extrem de intens, rusoaica este mereu în ofensivă, are un joc pozitiv. Halep se apără și face cu greu față loviturilor puternice, încercând să își pună la lucru inteligența tactică.

Update 18.53

2-2 după două game-uri disputate, mai ales cel pe serviciul Șarapovei.

Update 18.40

Este pentru prima dată după 2001 când se intră în setul trei la finala de simplu feminin la Roland Garros. Atunci a fost Capriati vs. Clijsters.

halep set

Update 18.38

Halep reușește un re-break, 1-1. Șarapova are deja zece duble greșeli.

Update 18.35

Șarapova câștigă primul game pe serviciul Simonei. 1-0. Rusoaica a prelungit pauza, s-a dus la vestiare, un joc psihologic cu scopul de a o destabiliza pe Simona. I-a reușit.

Update 18.24

Halep câștigă setul al doilea cu 7-5 în tie-break. Șarapova a făcut mai multe greșeli neforțate. Simonei nu i-a mers primul serviciu și a avut probleme în a-și face punctele, pe fondul unor retururi devastatoare ale rusoaicei. Simona a recuperat de la 5-3 la 5-5. La 6-5 a avut prima minge de set pe serviciul rusoaicei. A câștigat setul după o greșeală neforțată a Șarapovei, care a trimis un rever de lung de linie în aut.

Update 18.12

Șarapova își reia break-ul și se intră în tie-break.

Update 18.08

Simona trimite un rever în cross, foarte adânc, și o obligă pe Șarapova să trimită în fileu. Break Simona și servește din nou pentru set.

Update 18.04

Sharapova își ia break-ul înapoi. Un game intens, în care Simona a contestat fără succes o minge pe care a trimis-o în aut și a avut ghinion cu o minge din bandă.

Update 18.00

Simona reușește un break, 5-4, și servește pentru câștigarea setului doi. Simona a alergat foarte mult, a recuperat. Foarte bună defensiv, dar încă nu își asumă riscuri.

Update 17.54

Cele două sportive își câștigă propriul serviciu și merg cap la cap. 4-4

Update 17.26

Simona reușește primul break din acest set. 2-1 pentru Șarapova, se aud din tribună susținătorii Simonei.

Update 17.23

2-0, un nou break pentru Șarapova, Simona a făcut a doua dublă greșeală din meci.

Update 17.17

Setul al doilea a început cu un game câștigat de Șarapova pe primul serviciu. Simona Halep este dominată clar din punct de vedere  fizic.

Update 17.10

Sharapova câștigă primul set în 57 de minute, 6-4. Acesta este primul set pierdut de Simona în acest Open al Franței.

Update 17.05

Halep reușește să ia un nou break după ce a câștigat pepropriul serviciu. 5-4. Sharapova are deja patru duble-greșeli, după ce, în două meciuri anterioare, a avut un total de 17.

Update 16.55

Șarapova reușește să câștige al patrulea game la rând. 4-2. Rusoaica pune mai multă forță în lovituri, Halep pare timorată, nu vrea să riște.

Update 16.39

Șarapova câștigăa patra minge de break și face 2-2. Game lung, Simona a făcut o dublă greșeală, iar Șarapova a avut trei lovituri câștigătoare de forehand în lung de linie. Halep a încercat prima scurtă din meci, Șarapova a anticipat-o și a câștigat punctul.

Update 16.29

Cele două jucătoare au câștigat pe propriul serviciu, în două game-uri echilibrate. 2-1 pentru Halep. Simona joacă prudent, Maria Șarapova țipă strident la fiecare minge lovită.

Update 16.19

Simona reușește primul break: 1-0. Șarapova a servit cu soarele în față, Halep a returnat lung și a incomodat-o pe adversara sa.

Update 16.13

Primul punct al finalei este câștigat de Șarapova. Jocul a început cu serviciul rusoaicei.

Update 15.56

Jocul de astăzi reprezintă și un nou episod din războiul comercial dintre Adidas și Nike, cei mai mari producători de echipament sportiv din lume. Simona Halep este sponsorizată de compania germană Adidas, iar Șarapova, de compania americană Nike.

Sportiva română Simona Halep încearcă astăzi să câștige primul turneu de Grand Slam din cariera sa. Halep este pe locul 4 în clasamentul profesionist WTA şi cap de serie numărul 4, iar rusoaica Maria Şarapova – locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7.