20.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 18:59

Marea Întâlnire de la Excelsior, cu profesorul Dumitru Constantin Dulcan

spot_img

Renumitul filosof, metafizician și neurolog, profesorul Dumitru Constantin Dulcan, va fi invitatul Marilor Întâlniri de la Teatrul Excelsior.

Marea Întâlnire cu profesorul Constantin Dulcan va avea lor pe 2 aprilie, la Teatrul Excelsior, începând cu ora 19. Va fi un eveniment unic prin Întâlnirile-surpriză care vor avea loc pe scenă și, mai ales, prin mărturisirile în premieră făcute într-un dialog cu gazda seriei de evenimente, Eveline Păuna. Nu vor lipsi, de asemenea, întrebările din partea publicului spectator.

Autor de filosofie și metafizică, cunoscut în special pentru lucrarea „Inteligența materiei”, Dumitru Constantin Dulcan este o personalitate remarcabilă a României. „Inteligența materiei”, publicată în România sub o formă cenzurată, în perioada comunistă, dar republicată integral și cu adăugiri după 1989, a fost distinsă, în 1992, cu premiul Academiei Române pentru filozofie „Vasile Conta”.

În această carte, publicată în 1981, autorul încerca să arate că știința deținea, deja, dovezile existenței lui Dumnezeu, manifestat în toate formele vii. Autorul susține că sistemul nervos nu este singura structură capabilă de a prelucra informație la nivelul organismelor vii și admite existența, la nivelul tuturor celulelor, a unei structuri care suplinește funcția sistemului nervos. Opiniile sale s-au alăturat celor ale cercetătorului Bruce Lipton, care, bazându-se pe observații, a postulat inteligența celulelor.

Olimpia Diaconiuc