-1.2 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 4:07
No menu items!

Marea dezertare, după marea decapare. Jean Uncheșelu deschide seria plecărilor din DNA. EXCLUSIV

spot_img

Decizia Curții Constituționale prin care președintele Klaus Iohannis este obligat să o revoce pe Laura Codruța Kovesi de la șefia DNA ar putea provoca un val de plecări din instituția de forță. 

Primul care deschide seria dezertărilor este celebrul procuror Jean Nicolae Uncheșelu, spaima PSD. Venit în mai 2014 la DNA, în urma unui interviu la care a fost notat cu calificativul „foarte bine”, alături de alţi 7 procurori, Uncheșelu este mai celebru decât dosarele sale prin apariția în filmul „Marea Decapare”, în care Kovesi îl pomenește când îi cere să se decapeze până se ajunge la prim-ministru.

Jean Uncheșelu a rămas de pe urma activității la DNA cu o achitare în dosarul lui Victor Ponta, dar și cu un dosar la Parchetul General, precum și un dosar la CSM, la Secția pentru procurori în materie disciplinară, pentru abatere disciplinară, alături de Marius Bulancea și Paul Dumitriu. Tot la CSM, dar la Secția pentru procurori, se va dezbate cererea sa de plecare din DNA. Cel mai probabil marți.

Diana Tache
Andi Topală