29.3 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 19:02
No menu items!

Marea Britanie ridică nivelul de alertă teroristă la „sever”, după explozia de la Liverpool

spot_img

Nivelul de alertă teroristă în Regatul Unit a fost ridicat la „sever”, după ce un taxi a explodat săptămâna trecută la Liverpool, a anunţat, luni, ministrul de interne britanic Priti Patel.

Ministrul de Interne Priti Patel a menționat că explozia din orașul din nordul Angliei a fost al doilea incident mortal într-o lună, după înjunghierea parlamentarului David Amess.

Poliția britanică a precizat că explozia de la Liverpool a ucis o persoană despre care se crede că ar fi cea care a fabricat dispozitivul exploziv și l-a transportat în taxi.

Cazul este tratat ca un incident terorist.

„Cercetările noastre indică faptul că a fost fabricat un dispozitiv exploziv improvizat, iar ipoteza noastră până acum este că a fost construit de pasagerul din taxi”, a declarat adjunctul șefului poliției, Russ Jackson, de la Poliția Antiteroristă din Nord-Vest, scrie Reuters.

Autoritățile au mai transmis că se cunoaște identitatea pasagerului, dar nu au oferit mai multe detalii.

„Deși motivația acestui incident nu a fost încă înțeleasă, având în vedere toate circumstanțele, a fost declarat incident terorist”, a mai spus oficialul.

Incidentul a avut loc duminică, în jurul orei 11:00. Un taxi a explodat în fața Spitalului de Femei din Liverpool.

În același timp, se ținea o slujbă de Ziua Comemorarii pentru cei decedați în război la Catedrala din Liverpool din apropiere.