26.7 C
București
marți, 9 august 2022 - 1:56
No menu items!

Marea Britanie pregătește sancțiuni pentru Rusia după anunțul lui Vladimir Putin cu privire la regiunile Doneţk şi Lugansk

spot_img

Premierul britanic Boris Johnson va prezida, marţi dimineaţă, o reuniune de criză privind situaţia din Ucraina pentru a decide asupra unui „pachet important de sancţiuni”, după ce Moscova a recunoscut independenţa regiunilor separatiste pro-ruse, Doneţk şi Lugansk a anunţat Downing Street, notează AFP.

„Prim-ministrul va prezida o reuniune (de criză) COBR marţi dimineaţă la orele 06.30 (locală şi GMT) pentru a discuta cele mai recente evoluţii din Ucraina şi pentru a coordona răspunsul Regatului Unit, în special convenind asupra unui pachet important de sancţiuni care să fie introdus imediat”, a declarat un purtător de cuvânt al liderului britanic.

Într-o convorbire telefonică cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, Boris Johnson a spus că „crede că o invazie este o posibilitate reală în orele şi zilele următoare”, a indicat Downing Street într-un comunicat separat.

„El i-a spus preşedintelui Zelenski că Regatul Unit a stabilit deja sancţiuni pentru a-i viza pe cei care sunt complici la încălcări ale integrităţii teritoriale a Ucrainei şi că aceste măsuri vor intra în vigoare mâine”, potrivit documentului.

„Prim-ministrul a indicat, de asemenea, că va lua în considerare trimiterea de mai mult sprijin defensiv Ucrainei”, a adăugat comunicatul.

Londra a livrat recent Ucrainei pentru prima dată arme letale, sub formă de rachete antitanc.

Potrivit comunicatului, cei doi lideri au convenit ca occidentalii trebuie „să caute în continuare o soluţie diplomatică până în ultimul moment posibil”, mai scrie AFP.