29.6 C
București
sâmbătă, 31 iulie 2021 - 22:08

Marea Britanie, în alertă după confirmarea unei noi tulpini COVID care se răspândește mai repede

spot_img

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a discutat sâmbătă cu miniștrii ce măsuri urgente trebuie întreprinse după ce s-a confirmat că o nouă tulpină a virusului COVID-19 s-ar putea răspândi mai rapid și ar putea duce la o creștere a cazurilor, relatază Reuters.

BBC a raportat că Londra și sud-estul Angliei vor fi plasate într-un nou nivel superior de restricții și guvernul va reduce reducerea planificată a regulilor de Crăciun, dar nu a oferit alte detalii.

Johnson a anunțat o conferință de presă pentru a face publice planurile sale în lumina unei creșteri a infecțiilor în Londra și sud-estul Angliei legate de o nouă variantă mai transmisibilă a virusului.

Directorul medical al Angliei, Chris Whitty, a spus că, deși nu există dovezi că această mutație a coronavirusului a cauzat o rată mai ridicată a mortalității sau a afectat vaccinurile, se lucrează urgent pentru a confirma acest lucru.

„Am alertat Organizația Mondială a Sănătății și continuăm să analizăm datele disponibile pentru a ne îmbunătăți înțelegerea”, a spus Whitty într-un comunicat.

Marea Britanie a raportat vineri 28.507 noi cazuri de COVID-19 și 489 de decese, numărul reproducerii „R” fiind estimat a fi între 1,1 și 1,2, ceea ce înseamnă că numărul cazurilor crește rapid.

Johnson a declarat vineri că speră că Anglia nu va avea nevoie de un al treilea blocaj după Crăciun și până acum a rezistat apelurilor de modificare a planurilor de reducere a restricțiilor timp de cinci zile în perioada festivă, permițând trei gospodării separate să se întâlnească în spații închise.