32.4 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 18:25
No menu items!

Marea Britanie anunță noi sancțiuni asupra aviației ruse

spot_img

Marea Britanie a anunțat, miercuri, noi sancțiuni pentru aviația rusă. Aeronave rusești ar putea fi reținute și se vor interzice exporturile de mărfuri legate de domeniile aviatic sau spațial în Rusia.

Marea Britanie își va întări interdicția asupra aeronavelor rusești. Zborul sau aterizarea în țară a acestor avioane vor reprezenta infracțiuni penale.

Interdicția include orice aeronavele deținute, operate sau închiriate de oricine are legătură cu Rusia sau cu persoane și entități desemnate și va include puterea de a reține avioanele, a declarat Ministerul de Externe într-un comunicat.

”Interzicerea avioanelor sub pavilion rusesc din Marea Britanie și transformarea în infracțiune a pilotajului lor va provoca mai multă durere economică Rusiei și celor apropiați de Kremlin”, a declarat ministrul de externe Liz Truss, scrie Reuters.

Biroul de Externe a declarat că va emite o nouă legislație miercuri pentru implementarea măsurilor, care includ, de asemenea, o putere de a scoate din registrul aeronavelor britanice orice aeronave aparținând persoanelor și entităților ruse sancționate.

Noile măsuri ar preveni, de asemenea, exporturile legate de domeniile aviației și spațiale, inclusiv asigurarea și reasigurarea.

Aceasta va însemna că acoperirea este retrasă pentru polițele existente, iar asigurătorii și reasiguratorii din Marea Britanie nu vor putea plăti daune pentru polițele existente în aceste sectoare, se arată în comunicat.

                                                                                                                  Adina Silav