18.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 18:10

Marea Britanie a făcut planuri de urgență în cazul în care Johnson ar fi murit de COVID-19

spot_img

Boris Johnson, premierul Regatului Unit, a dezvăluit că guvernul britanic a făcut planuri de urgență pentru moartea sa, întrucât starea lui s-a deteriorat în timp ce lupta cu COVID-19 în spital luna trecută. Într-un interviu acordat ziarului The Sun duminică, Johnson a spus că medicii i-au dat „litri și litri de oxigen” pentru a-l menține în viață.

Descriind cu emoţie vindecarea sa ca un „lucru extraordinar”, premierul britanic a subliniat că, iniţial, a fost în faza de „negare” în legătură cu gravitatea situaţiei sale.

„Privind retrospectiv, medici au avut dreptate să mă forţeze” să merg la spital, a admis el, afirmând că experienţa sa îl face şi mai hotărât să combată această maladie.

Johnson, în vârstă de 55 de ani, a revenit la muncă luni, la o lună de la testarea pozitivă pentru COVID-19. El a petrecut 10 zile în izolare în Downing Street de la sfârșitul lunii martie, dar a fost apoi dus la Spitalul St Thomas din Londra, unde a primit tratament cu oxigen și a petrecut trei nopți în terapie intensivă.

„Au avut o strategie pentru a face față unui scenariu de tip„ moartea lui Stalin ”, a declarat Johnson pentru The Sun. “A fost un moment greu și vechi; nu o voi nega.”

El a adăugat: „Nu eram într-o formă deosebit de strălucită și eram conștient că există planuri de urgență în vigoare”.

După ce Johnson a fost externat, St Thomas „a spus că este bucuros că a avut grijă de premier”, dar spitalul nu a oferit detalii despre gravitatea bolii sale, dincolo de faptul că a fost tratat în terapie intensivă.

Johnson și logodnica sa, Carrie Symonds, au anunțat, sâmbătă, numele fiului lor proaspăt născut ca Wilfred Lawrie Nicholas, ultimul nume reprezentând un omagiu adus celor doi medici de terapie intensivă despre i-au salvat viața lui Johnson.

“Medicii au avut tot felul de aranjamente pentru ce să facă dacă lucrurile merg prost,” a spus Johnson despre bătălia sa COVID-19. „Analizele de sânge continuau într-o direcție greșită.”

El a spus că medicii au discutat despre intubare și cel mai prost moment a fost cel în care deciziile pro și contra au fost 50-50.

Johnson s-a descris că se simțea „frustrat” pe măsură ce starea lui de sănătate se agrava și a devenit emoțional pe măsură ce a descris calvarul, potrivit The Sun. Și-a redresat recuperarea către „asistență minunată, minunată”, adăugând: „a fost un lucru extraordinar”.

Experiența l-a făcut mai hotărât să lupte cu boala și să readucă țara la normal, a spus Johnson, adăugând că va anunța o „foaie de parcurs” către ușurarea restricțiilor de blocare impuse la sfârșitul lunii martie, la sfârșitul acestei săptămâni.

Comentariile premierului au apărut în momentul în care guvernul a anunțat încă 621 de decese în focar, ceea ce a atras valoarea totală cumulativă la 28.131 – chiar în spatele celei mai afectate țări din Europa, Italia.