15.4 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 2:34
No menu items!

Mare atenție! Noi atacuri cibernetice în România. O citație trimisă prin e-mail în numele Jandarmerie și Poliției, care te amenință cu arestul

spot_img

O nouă amenințare cibernetică vizează utilizatorii de Internet din România. Este vorba de un mesaj trimis prin e-mail, care include un link, în care ar fi o citație trimisă în numele Jandarmeriei și Poliției.

“Ca urmare a activităților dvs. prin intermediul conexiunii dvs. la internet, poliția noastră cibernetică a detectat mai multe infracțiuni privind fluxul dvs. de date, care sunt sanctionate imediat printr-o plângere în conformitate cu Codul penal, în cadrul represiunii împotriva criminalității cibernetice. Vă rugăm să luați act de citația atașată și să ne contactați cât mai curând posibil, altfel vom fi nevoiți să vă arestăm”, este mesajul primit de tot mai multe persoane pe e-mail. Acesta, trimis în numele Jandarmeriei Române și al presupusului inspector General al Poliției, Florin Marascu-Brigada pentru Protecția Minorilor-Europol, și are atașat un link.

Specialiștii recomandă să nu se acceseze link-uri sau fișiere atașate mesajelor de tip mail care nu sunt adresate în mod curent destinatarilor sau provin din surse necunoscute. Acestea pot fi încercări de a fura parole sau date ale cărților de credit.

Autoritățile ne sfătuiesc să fim atenți atunci când primim astfel de mesaje și ne putem da seama că sunt false, după greșelile pe care le au în text.

                                                                                                                    Adina Silav