16.9 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 22:25

Marcel Vela, ministrul propus la Interne, va demara anchetă pentru analiza sistemului SMURD

spot_img

Senatorul Marcel Vela, propus de PNL sa fie ministru de Interne în guvernul Ludovic Orban, a anunțat, la audierea sa în comisiile parlamentare de specialitate, că va face o analiză cu privire la Departamentul pentru Situații de Urgență condus de secretarul de stat Raed Arafat, pentru a lua cea mai bună decizie. Întrebat fiind dacă îl va demite pe Arafat pentru greșelile la intervențiile SMURD, ministrul propus a evitat un răspuns clar.

Marcel Vela a anunțat și alte măsuri pe care vrea să le ia ca ministru de interne, printre acestea numărându-se desecretizarea documentelor care țin de protestele din 10 august și eificența serviciului de urgență 112, cu referire la cazul Caracal.

Senatorul PSD Șerban Nicolae a avut aprecieri negative la adresa lui Vela și a programului de guvernare, care prevede „fraze halucinante”: „Programul de guvernare conține fraze halucinante. Scrie ca jandarmeria si politia trebuie sa redevina institutii aflate in slujba cetateanului, ca si cum acum nu ar fi, or asta ar insemna ca trebuia decretata starea de urgenta. Mai spuneti despre desecretizare (documentele MAI despre 10 august), oricat de mare ar fi tentatia catre politicianism, daca e dosar la Parchet, desecretizarea impiedica sau deterioreaza ancheta penala, poate pune in pericol bunul mers al justitiei. Iertati-ma, incercati sa scapati de lozinci”, a mai spus Nicolae, care a menționat că a fost „blând” în aprecieri.

Marcel Vela a primit aviz favorabil de la comisia de specialitate, cu 17 voturi pentru și 10 contra.

E. S.