15.3 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 22:23

Marcel Vela i-a cerut șefului Poliției Române verificări în cazul umilirii Sorinei Pintea

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, anunţă că i-a cerut şefului Poliţiei Române să dispună verificări după ce fostul ministru al Sănătăţii a fost supusă unei umilinţe marţi seara. Pintea a fost dusă la Policlinica MAI în cătuşe, deşi starea acesteia de sănătate este foarte gravă. Mai mult,  presa a fost anunţată că Sorina Pintea va fi dusă la policlinică, astfel că zeci de reporteri erau prezenţi la intrarea în unitate medicală.

“Am dispus şefului Poliţiei Române să facă o verficare a modului în care s-a acţionat. Am dispus şi Direcţiei medicale să facă verificări cu privire la avizul medical, dacă toate au fost coordonate corect şi legal În funcţie de raportul Poliţiei Române, vă vom anunţa în timp util măsurile luate în acest caz”, a declarat Marcel Vela.

Sorina Pintea suferă de o boală autoimună, iar printre simptime se numără şi o semipareză. Pintea a fost împinsă de un ofiţer de poliţie în momentul în care a coborât din maşina poliţiei şi a intrat în policlinică.

Ministrul în exerciţiu al Sănătăţii, Victor Costache, cataloghează drept “regretabil” faptul că Sorina Pintea a fost scoasă în cătuşe din arestul central al Poliţiei Capitalei pentru a fi dusă la spital, Costache spunând că “poate ar trebui adaptate procedurile”.

Avocaţii Viorel Mocanu şi Alina Cojocaru solicită un răspuns urgent la opt întrebări despre situaţia umilitoare şi periculoasă din punct de vedere medical în care a fost pusă Sorina Pintea.

Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea. Decizia nu este definitivă. Ea este acuzată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.

Andrei Tudor