10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 5:25

Marcel Vela, explicații despre ipoteza penală pentru nepurtarea măștii după 15 mai

spot_img

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a precizat, marţi, că măsurile coercitive nu sunt direct penale, ci contravenţii, însă dacă o persoană infectată îşi va da jos intenţionat masca la metrou şi va strănuta se poate alege cu dosar penal, scrie Agerpres.

“În momentul acela sunaţi la 112, la toate gurile de metrou o să avem şi oameni de ordine. Putem suna la 112 instant, adică omul şi-a dat masca jos intenţionat. Respectivul dacă nu are mască şi strănută poate avea dosar, pentru că a avut un comportament care se încadrează în zona penalului şi a contribuit la răspândirea bolilor cu bună ştiinţă. Adică era discuţia despre un infectat care intră în metrou şi îşi dă jos masca. Aşadar răspunsul meu este în această ipoteză, nu este un răspuns general pentru toţi care nu au mască să aibă dosar penal, pentru că măsurile coercitive nu sunt direct penale, sunt contravenţii”, a explicat Vela, la postul tv Digi 24.

Marcel Vela a încercat astfel să clarifice intepretările generate de o declarație a sa, timpul unui interviu acordat luni online, în care a răspuns unei întrebări referitoare la situația unei persoane infectate care intră la metrou, îşi dă jos masca şi strănută cu intenţia de a-i infecta pe ceilalţi.

“Dacă are mască şi strănută, nu se întâmplă nimic rău, dacă a intrat în metrou, se presupune că deja avea mască, pentru că la intrare se verifică acest lucru. Şi dacă îi vine unui om să strănute în mod normal (…) şi are mască este o chestiune normală, nu este nici ilegală, nici contravenţională“, a afirmat Vela.