25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 17:43
No menu items!

Marcel Opriș decorat de Băsescu la 10 luni de la accidentul din Apuseni

spot_img

Deși instituția pe care o conduce a comis erori grave în cazul tragediei aviatice în care și-au pierdut viața pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion, șeful STS a primit joi Ordinul Național Steaua României – în grad de Comandor

Basescu_Opris_SZ

Șeful Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), Marcel Opriș, a fost decorat joi de președintele Traian Băsescu. Decorația Ordinul Național Steaua României – în grad de Comandor i-a fost conferită lui Opriș la doar zece luni de la tragedia aviatică din Munții Apuseni, deși Serviciul condus de acesta a intrat în vizorul Parchetului Militar, pe motiv că a comis erori grave care au contribuit la moartea pilotului Adrian Iovan și a medicinistei Aura Ion.

Cu toate acestea, Administrația Prezidențială a transmis, într-un comunicat de presă, că Marcel Opriș a fost decorat la propunerea lui Traian Băsescu, „în semn de înaltă apreciere pentru efortul depus la dezvoltarea şi consolidarea unui serviciu modern, adaptat permanent la noile cerinţe şi provocări din domeniul telecomunicaţiilor speciale”.

În mai anul acesta, Traian Băsescu sesiza Curtea Constituțională, după ce Victor Ponta a refuzat să contrasemneze decretul de decorare a lui Marcel Opriș. Ponta preciza atunci că, în opinia sa, decorarea lui Marcel Opriș este o greșeală, „mai ales în condiţiile accidentului din Apuseni, atunci când în mod clar şi STS a avut o responsabilitate”.

CITEȘTE ȘI: Cine este Marcel Opriș, eternul șef al STS

CITEȘTE ȘI: SRI și STS dețin tehnica de localizare cu precizie. Specialiștii explică printr-o simulare cum trebuia acționat