20 C
București
vineri, 27 mai 2022 - 3:11
No menu items!

Marcel Ciolacu:TVA de 5% pentru gaze și energie de la 1 februarie

spot_img

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, la sediul partidului, unde are loc o şedinţă a conducerii PSD, că măsura propusă de social-democraţi de reducere a TVA de la 19% la 5% pentru energie şi gaze este suportabilă de către bugetul de stat. Ciolacu a precizat că insistă ca această prevedere să intre în vigoare de la 1 februarie şi a arătat că a avut discuţii cu premierul şi cu preşedintele PNL, urmând ca subiectul să fie prezentat în şedinţa coaliţiei.

„Este suportabilă pentru bugetul statului și pentru energie și pentru gaze și îmi mențin părerea ca această măsură trebuie luată cu data de 1 februarie”, a precizat Ciolacu.

Liderul PSD a menționat că sunt mai multe variante luate în calcul pentru facturile uriașe, inclusiv „plafonarea prețurilor la energie la companiile de stat”.

„După ce avem o decizie finală luată în coaliție, vom veni și vom prezenta”, a adăugat liderul PSD.

„Vedem că este afectată toată Europa și nu numai. Nu cred că cel mai important este să găsim cine este vinovat. Dacă vreți o părere personală, nu este admis să liberalizezi prețul în plină pandemie”, a conchis Marcel Ciolacu.

Coaliţia de guvernare se va reuni luni seară pentru a discuta despre măsuri în domeniul energiei.

Conform unor surse politice, şedinţa coaliţiei va avea loc la ora 17.00, la Parlament.

                                                                                                                    Adina Silav