14.1 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 14:21

Marcel Ciolacu surprinde: “Dacă mi se deschide vreun dosar penal, voi pleca de la conducerea PSD”

spot_img

Președintele PSD Marcel Ciolacu a spus miercuri seara că dacă s-ar deschide vreun dosar penal pe numele lui, ar pleca imediat de la conducerea PSD. Declarația sa este o trimitere la situația premierului Florin Cîțu despre care spune că trebuia să demisioneze, având în vedere condamnarea primită în SUA.

“Nu mi-e frică de absolut nimic. Dacă găseşte cineva ceva – este o vorbă: ar trebui să îţi fie frică nu de ce ai făcut, să îţi fie frică de ceea ce se poate inventa despre tine -, voi face pasul înapoi, în aceeaşi secundă. Sunt şi alţi colegi în partid care pot să preia conducerea PSD. Pentru mine contează mai mult PSD decât să ocup eu funcţia de preşedinte. (…) Dacă mi se va face vreun dosar penal, de care nu am ştiinţă, în acel moment eu am plecat de la conducerea partidului.(…) Nu pot să mut această luptă, până la urmă incorectă, şi să o transfer pe partid. Şi aşa trebuie să facă orice partid”, a spus Ciolacu, în cadrul unei emisiuni la B1 TV.

Marcel Ciolacu a făcut o paralelă cu situaţia premierului Florin Cîţu, considerând că acesta trebuia să demisioneze, având în vedere condamnarea primită în SUA.

“Domnul Cîţu nu mai are ce să caute. Este un blestem pe liberali să aleagă între cei doi. (…) Când accepţi demnităţi în statul român, ca aceea de prim-ministru, de ministru, îţi asumi şi trecutul, când aveai 28 de ani, dacă eşti bărbat de stat. E un principiu peste care nu poţi să treci. (…) Dacă asta e România normală, pe care domnul Iohannis ne-a promis-o în campania electorală, cu premier penal, cu guvern nefuncţional, cu o Coaliţie de toată batjocura, cu tot timpul să ieşi să îi acoperi”, a adăugat Marcel Ciolacu.

C.D.