11.6 C
București
marți, 21 mai 2024 - 6:28
No menu items!

Marcel Ciolacu pasează „cartoful fierbinte” cu pragul abuzului în serviciu în ograda PNL: Ministerul Justiției trebuie să prezinte o variantă adecvată

spot_img

Șeful PSD a anunțat, la câteva ore de la votul din Senat asupra introducerii pragului valoric pentru infracțiunea de abuz în serviciu, că ministrul condus de Cătălin Predoiu trebuie să vină cu o variantă adecvată. Senatorii PSD, PNL și UDMR care au votat, miercuri, varianta cu 250.000 lei prag pentru încadrarea infracțiunii de abuz în serviciu, au declarat că au primit această variantă „din coaliție”.

După anunțarea votului din Senat, mai ales că senatorii USR au fost luați prin surprindere de introducerea acestui amendament, care nu exista în proiectul inițial al Guvernului, internetul a luat foc. Coaliția este acuzată că introduce măsuri „mai rău ca pe vremea lui Dragnea”, aluzie la celebra Ordonanță 13, pentru care mii de oameni au ieșit în stradă în 2017.

Astfel că șeful PSD s-a gândit să reacționeze, după câteva ore, spunând că reglementările pe Codul penal aparțin ministerului condus de liberalul Cătălin Predoiu.

„Ministerul Justiției trebuie să prezinte public o variantă de reglementare adecvată pentru pragul valoric la abuzul în serviciu, în acord cu deciziile Curții Constituționale, cu recomandările Comisiei de la Veneția și cu opiniile specialiștilor în drept.

PSD rămâne consecvent și va vota în Camera Deputaților, care este for decizional, doar ceea ce recomandă profesioniștii din justiție.

Modificarea Codurilor Penale este jalon în PNRR și trebuie să ne asigurăm că această reformă se va face cum trebuie”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Foto Fanatik

Marilena Nedelcu