1 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 3:38
No menu items!

Marcel Ciolacu: „Negocierile cu PNL se vor face direct, fără intermediari”

spot_img

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anunțat, luni, că nu a avut nicio discuție cu președintele Klaus Iohannis, iar toate negocierile cu PNL se vor face direct, fără intermediari.

”Nu am luat nicio funcție în discuție. Încă suntem în marja programului de guvernare și astăzi vom vedea dacă colegii noștri vor decide să demarăm aceste negocieri cu PNL. Nu am avut o discuție cu domnul președinte Klaus Iohannis”, a spus Marcel Ciolacu, înainte de ședința Consiliului Național al PSD.

Liderul PSD a menționat că vrea ca negocierea cu PNL privind realizarea unei eventuale coaliții de guvernare să fie bazată pe ponderea din Parlament.

”Vom decide dacă vom începe sau nu negocierile cu PNL. De asemenea, o să trecem în discuție și programul deja public de guvernare al PSD și vom scoate ce este de neacceptat din punctul de vedere al PSD și condițiile de bază pentru viitorul program de guvernare din partea PSD. Negocierile nu pot fi altfel decât corespunzătoare ponderilor parlamentare, bazate pe rezultatele alegerilor parlamentare”, a precizat Ciolacu.

La alegerile parlamentare din 2020, PSD a obținut 28,9% din voturi, iar PNL 25%.

Liderii PSD și PNL au ședințe decisive luni, în care pun la punct detaliile unei eventuale coaliții.

                                                                                                                   Adina Silav