17.9 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 19:26

Marcel Ciolacu ne arată moțiunea PSD, dar nu o depune

spot_img

Președintele PSD a publicat, pe contul său de Facebook, moțiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului Cîțu. Social-democrații nu depun însă moțiunea până când nu vor avea garanția celor 234 de voturi necesare pentru a o trece la vot, astfel că acum doar îi învită pe ceilalți parlamentari să o semneze. USR PLUS a anunțat că împreună cu AUR, a întrunit deja numărul necesar de semnături pentru a depune propria moțiune.

“Un lucru e clar! Acest guvern, care a adus haos și sărăcie, trebuie să plece acum! Iar pentru asta există o singură variantă: toți cei interesați să semneze alături de noi moțiunea de cenzură de mai jos! Fără șantaj, fără jocuri pe sub masă, fără interese obscure.

Așadar, stimați colegi de la USR: lăsați poveștile! Vreți să rămâneți în Guvern? Sau vreți – cu adevărat!- ca acest guvern să pice?

Așadar, stimați colegi de la AUR: lăsați poveștile! Vreți să vă faceți capital electoral pe spinarea românilor, pe dramele lor? Sau vreți ca Guvernul Cîțu să plece?

Aveți probleme cu textul? E ceva neadevărat? Haideți să stăm la aceeași masă și să-l discutăm! Pentru că, nu-i așa, cu toții ne dorim să scăpăm de Guvernul Cîțu!”, scrie Ciolacu pe Facebook, care a publicat și textul moțiunii PSD.

USR PLUS a anunțat, însă, că moțiunea formațiunii este doar împotriva premierului Florin Cîțu, nu împotriva întregului Cabinet, pentru că formațiunea vrea să rămână la guvernare și să își păstreze portofoliile. Singura solicitare este revocarea din funcție a premierului, cerere la care a aderat, joi, și partidul AUR.

Liderul AUR, George Simion, a declarat, în emisiunea Decisiv, moderată de Cătălina Porumbel la Antena 3, că formațiunea sa politică se mulțumește, deocamdată, cu demiterea premierului, alături de USR, prin moțiune de cenzură. Referitor la alte acțiuni viitoare AUR, Simion a precizat că nu există discuții privind o eventuală alianță AUR cu USR PLUS, ci doar succesul acestei moțiuni.

Marilena Nedelcu