7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 7:23
No menu items!

Marcel Ciolacu, în ziua consultărilor: Nu vom avea stabilitate cu un guvern minoritar

spot_img

Conducerea PSD s-a reunit joi dimineață pentru strategia pe care o va adopta la consultările de la Cotroceni. Marcel Ciolacu a declarat că social-democrații nu vor susține un guvern minoritar, deoarece țara are nevoie de stabilitate.

„Îmi mențin poziția, România nu intră într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar”, a declarat Marcel Ciolacu în ziua în care partidele politice au consultări privind viitorul premier al României.

Întrebat dacă PSD nu va susţine un guvern minoritar,  Ciolacu a spus: ”Haideţi să vedem cum se aşează lucrurile şi să luăm în considerare perioada din acest moment. Urmează să avem o şedinţă de Birou Permanent Naţional”.

Surse politice au declarat că PSD ar fi renunțat la varianta alegerilor anticipate, ceea ce ar fi însemnat să voteze împotriva oricărui premier desemnat, pentru a se ajunge la dizolvarea Parlamentului. 

PNL are în plan să meargă la Cotroceni cu varianta Nicolae Ciucă premier, pentru a fi siguri că guvernul format de acesta ar avea șanse să fie votat, cu voturi de la PSD și USR, care nu îl mai vor pe Florin Cîțu.

Emanuel Stan