1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 2:17
No menu items!

Marcel Ciolacu, după negocierile cu PNL:”Mergem la Klaus Iohannis cu două variante de premier”

spot_img

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică după-amiază, după negocierile cu PNL, că echipele celor două partide vor merge la președintele Klaus Iohannis cu două variante de premier. 

“Urmează să mergem la președintele României cu două variante. Este varianta prin rotație, președinții celor două partide, vom vedea și varianta agreată de președinte”, a precizat Marcel Ciolacu. 

Ciolacu a mai spus că de la 1 ianuarie ”vor fi foarte multe majorări” și că speră ca săptămâna viitoare să prezinte întreg pachetul de la Muncă.

În legătură cu taxele, liderul PSD a precizat că nu este vorba de o suprataxare, ci de ”o taxă modică” pe care cei cu venituri mari și-o vor permite.

”Nu vorbim de taxe noi, ci de o taxă modică pe care și-o pot permite cei cărora li se va aplica. Există o discrepanță imensă în societate în acest moment, dar nu se atinge nimeni de veniturile medii ale românilor”, a afirmat Ciolacu.

Întrebat dacă se va schimba sistemul de impozitare, Ciolacu a răspuns că “nu”, însă a adăugat că introducerea impozitului pe venitul global (IVG) reprezintă o “provocare pentru orice guvernare” şi că va fi discutată în anii următori, 2022, 2023, proces în care ar putea fi consultaţi şi experţi străini.

“Introducerea IVG cred că este o provocare pentru orice guvernare şi o să o discutăm în anii următori, în anul 2022, 2023. Poate o să apelăm şi la experţii străini, fiindcă ea, totuşi, este aplicată în toată Europa. (…) Cred că, cu acele excepţii din Codul fiscal, la un moment va trebui să renunţăm şi să avem un sistem unic de impozitare, aşa cum este în toată Europa. Şi luxul este lux. După cum ştiţi şi dvs, şi ştiu şi eu, luxul şi prostia de obicei se plătesc”, a mai afirmat preşedintele PSD.

La rândul lui, Florin Cîțu a anunțat, după negocierile de astăzi, că sunt mai multe variante de premier, iar liderii celor două partide le vor face publice, după ce vor fi prezentate preşedintelui Klaus Iohannis.

”În ceea ce priveşte premierul, am discutat, vom merge la domnul preşedinte cu câteva variante şi apoi vom veni şi vom anunţa şi public. Va fi întâi o discuţie şi după aceea vom veni şi public cu ele. Cel mai bine, decât să apară tot felul de de informaţii pe surse, când ajungem la o concluzie, vom prezenta”, a declarat Florin Cîţu, duminică, la finalul şedinţei cu liderii PSD.

Cîţu a menționat că nu a fost stabilită încă o dată pentru întâlnirea de la Cotroceni. ”Astăzi, mâine, poate în zilele următoare”, a spus Cîţu.

Potrivit unor surse politice, negocierile pe programul de guvernare s-au încheiat astăzi, iar o nouă întâlnire a liderilor celor două partide va avea loc luni, după ședința PNL.

De asemenea, sursele citate au precizat PSD va vota, luni, în ședința Consiliului Politic Național, intrarea la guvernare și formarea coaliție cu PNL și UDMR.

                                                                                                                  Adina Silav