2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 3:58
No menu items!

Marcel Ciolacu, despre votul PSD pentru învestirea Guvernului Ciucă: “Nu există niciuna dintre măsurile transmise premierului desemnat”

spot_img

“PSD nu poate vota un guvern minoritar PNL-UDMR cu un program de guvernare care taie în continuare, fără milă, din veniturile românilor”. Anunțul a fost făcut, duminică, de președintele PSD, Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook. În plus, Ciolacu reproșează că niciuna dintre cele 10 propuneri de măsuri urgente transmise de social – democrați premierului desemnat Nicolae Ciucă nu se regăsește în programul de guvernare depus de acesta la parlament. 

”PSD nu poate vota un guvern minoritar PNL-UDMR cu un program de guvernare care taie în continuare, fără milă, din veniturile românilor!”, a scris Marcel Ciolacu pe contul său de Facebook. 

Liderul PSD și-a expus apoi argumentele: 

Nu există niciuna din cele 10 măsuri urgente pe care i le-am transmis premierului desemnat.

Nu mai măresc deloc #salariulminim, nici măcar cu acel 8% promis de Cîțu după ce s-a văzut cu sindicatele și patronatele.

Nu mai cresc deloc #alocațiile copiilor, nici măcar cu unica tranșă de 20% pe care Vîlceanu o anunța acum câteva zile pentru ianuarie 2022.

Nu mai majorează deloc #pensiile, nici măcar cu infimul 6% pe care-l anunța cu mândrie Turcan.

În schimb, introduc noi taxe pentru românii din Diaspora. Exact acele taxe eliminate de PSD când a fost la guvernare!

Mâine, voi propune colegilor din conducerea PSD să decidă votul nostru pentru noul cabinet gândindu-se doar la asta: viața românilor ar deveni și mai grea, dacă acest guvern ar aplica asemenea decizii aberante!”, a completat Marcel Ciolacu. 

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus, sâmbătă, la Parlament, lista miniştrilor şi programul de guvernare. Marţi, sunt programate audierile miniştrilor în comisiile parlamentare de specialitate, iar miercuri, votul în plen. 

Raluca Dan