29.5 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 0:38
No menu items!

Marcel Ciolacu, atac dur la PNL. Ce spune despre proiectul Codului Fiscal și plafonarea prețurilor la combustibili

spot_img

Președintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat, luni, la sediul partidului, înainte de şedinţa conducerii PSD, despre discuţiile din coaliţie privind modificările aduse Codului Fiscal, că s-a săturat ca, la fiecare discuţie aşezată, să apară tot felul de tiriplici care vin şi îşi dau cu părerea, după ce au distrus România, şi să spună cât de bună e cota unică care nu mai există în România. Atacul lansat de Ciolacu vine ca replică la o postare făcută, în weekend, de Florin Cîțu, pe contul său de Facebook.

Cîţu a afirmat în postare că, în doi ani, de guvernare liberală nu s-a vorbit de creşterea taxelor, ci au fost eliminate suprataxe şi supraaccize introduse de PSD în perioada 2017-2019 şi că PSD este la guvernare de 6 luni şi întreg sectorul privat este bulversat pentru că nu ştie „ce taxe noi mai doresc PSD-iştii să introducă”. El a susţinut necesitatea refomei pensiilor, salarizării bugetarilor şi reformei în administraţia publică, apreciind că orice politician care nu face reforme este susceptibil de subminarea economiei naţionale. „Liberalii se gândesc la România de mâine”, a precizat Florin Cîţu, care a lansat şi o provocare pentru liderul PSD Marcel Ciolacu, „cu mandatele pe masă”: să scadă taxele şi totuşi să crească veniturile la buget, aşa cum au făcut liberalii în 2020 şi 2021.

Ciolacu: „Eu vreau o coaliţie responsabilă şi aşezată”

„M-am săturat la fiecare discuţie aşezată să apară tot felul de tiriplici care vin şi îşi dau cu părarea, după ce au distrus România, şi să spună ce se întâmplă şi cum creionează ei viitorul luminos, şi cât de bună e cota unică care nu mai există în România. E o mutaţie, cu excepţie”, a spus liderul PSD.

Marcel Ciolacu a precizat că el vrea în continuare să se aşeze la masă coaliţia şi să ia decizii în baza cifrelor, să se intervină unde sunt speculaţii. „Cum este acum, zona carburanţilor, este evident că trebuie venit cu o plafonare clară a preţului, în limite, şi să aibă toate fiemele o marjă de profit„, a precizat Ciolacu, arătând că nimeni nu face muncă voluntară. „Nu se poate să rămânem şi să avem reacţie, cum are Consiliul Concurenţei, după 5 ani de zile sau 3 ani de zile”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Nu nu fac nimic şi nu pun nicio condiţie şi nu pun nicio linie roşie. Invit pe toţi partenerii, că nu sunt doar PNL şi PSD în coaliţie, sunt şi UDMR şi minorităţile, să ne aşezăm la masă, cu specialiştii, cu ministrul Finanţelor. Este timp, stăm o săptămână, dacă este nevoie, 12 ore pe zi, şi închidem şi ieşim cu ceva, ce facem pe termen scurt şi mediu„, a mai afirmat Ciolacu.

„Eu nu sunt pompier de serviciu, am fost pompier după două guvernări de dreapta dezastruoase”, a mai afirmat Ciolacu. El a continuat: „Eu vreau o coaliţie responsabilă şi aşezată”, arătând că va avea această discuţie în coaliţie.

Despre momentul când ar trebui adoptate măsurile, Ciolacu a afirmat: „Dacă decizia o iei mai repede, prin Ordonanţă – prin lege ştim foarte bine că durează cel puţin trei săptămâni -, părarea mea e că este o decizie care trebuie luată prin Ordonanţă”.

Raluca Dan