19.3 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 4:25
No menu items!

Marcel Ciolacu are o viziune despre guvernare, deși încă nu e premier. Printre prioritățile anunțate, patriotismul economic

spot_img

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, și-a făcut o viziune despre guvernare, dar greva profesorilor continuă, astfel că el nu-i poate lua locul, deocamdată, lui Nicolae Ciucă.Ciolacu a anunțat, duminică, într-o postare pe Facebook, că printre prioritățile PSD la guvernare se numără „patriotismul economic”, bazat pe o producție autohtonă, nu pe produse de import.

PSD vrea dezvoltarea patriotismului economic prin investiții și producție aici, în România.

”Viziunea PSD privind guvernarea se referă la dezvoltare prin patriotism economic, adică prin investiţii şi producţie aici, în România! 19 proiecte de investiţii în valoare de 6,4 miliarde de lei, din care 2,2 miliarde ajutor de stat, au fost aprobate săptămâna aceasta prin schema de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie derulată de Ministerul Finanţelor (HG 807)”, a scris, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Președintele PSD mai susține că astfel, peste 4 mii de noi locuri de muncă vor fi create.

”Vom contribui astfel la dezvoltarea unor industrii competitive în România: industria auto, industria materialelor de construcţii, industria alimentară, industria IT, industria farmaceutică, activităţi de asistenţă spitalicească şi fabricarea produselor din cauciuc”, a mai menționat liderul social-democrat.

Marcel Ciolacu își face și planul pentru anul electoral ce va urma, în care el va fi premier.

”Am promis că vom trece de la economia bazată pe consum de bunuri din import la economia bazată pe producţie aici, în România. În 2023 şi 2024 vom întoarce în economie şi pentru populaţie 8-10% din PIB, de 5 ori mai mult decât în timpul guvernărilor anterioare”, a mai scris Ciolacu.

Marilena Nedelcu