13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 1:56
No menu items!

Marcel Ciolacu amenință Guvernul cu plângeri penale: „Nu s-a întâmplat acest lucru niciodată, în 30 de ani”

spot_img

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, anunţă că miercuri şi joi vor fi depuse plângeri penale cu privind alocarea de sume către administraţiile locale. Ciolacu susţine că niciodată în ultimii 30 de ani nu s-a întâmplat să se aloce bani doar către primăriile conduse de reprezentanţi ai coaliţiei de guvernare.

 

Marcel Ciolacu susține că premierului Florin Cîțu nu ar fi alocat bani de investiții pentru administrațiile locale – primării și consilii județene – conduse de lideri PSD.

„Avem la anexa 703. Ştim foarte bine că există documente care ajung pe masa premierului pentru a fi aprobate. Ordonanţele de urgenţă, dacă nu sunt fundamentate, anexa 703 care atribuie fonduri din bugetul naţional numai administraţiilor conduse de către reprezentanţi ai PNL, USR sau UDMR. Nu s-a întâmplat acest lucru niciodată, în 30 de ani, în România. Cu alte cuvinte, dorim să ştim clar de la procuratură, dacă guvernul nu a putut să ne lămurească, cine a justificat alocarea acestor fonduri. Din procedura pe care o conoaştem, de obicei prefecţii fac aceste fundamentări şi vrem şi noi să ştim de la organele abilitate cum s-au făcut aceste fundamentări numai către trei formaţiuni politice, iar reprezentanţii PSD ai administraţiilor locale, care reprezintă peste 50% din numărul total din România, nu au obţinut niciun ban”, a declarat Ciolacu, luni, într-o conferinţă de presă.

Anexa 7.03, alocări 380 milioane de lei doar pentru cele trei partide din coaliția de guvernare. Vom face plângeri penal la toți prefecții care au fundamentat cheltuielile în guvernul Orban, guvernul Cîțu. Facem plângeri penale tuturor miniștrilor care au avizat aceste hotărâri de guvern.

Într-o declarație anterioară, Ciolacu a numit ”măgărie” practica guvernului.