18.6 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 13:46

MARATON de vaccinare și la București, după Timișoara, în perioada 7-9 mai

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că în prima jumătate a lunii mai, după Paște, va avea loc în Bucureşti un maraton al vaccinării similar celui organizat zilele acestea la Timişoara. Până sâmbătă seară, la ora 20:00, fuseseră vaccinate aproape 3.200 de persoane, în cadrul maratonului de la Timişoara.

“Pe 7-9 mai va fi acest maraton al vaccinării la Bucureşti. Foarte probabil, locaţiile vor fi două: la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională. Trebuie să combinăm acest eveniment medical cu unul social şi cultural. Va fi nevoie doar de cartea de identitate.”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, sâmbătă seară la Antena 3.

Persoanele care vor să fie vaccinate nu trebuie să se înregistreze în platformă, să se programeze dinainte, și nu trebuie să aibă domiciliul în București. Practic, oamenii se vor prezenta doar cu cartea de identitate la vaccinare.

În ceea ce priveşte rapelul pentru cei care se vaccinează în cadrul acestor vaccinări de tip maraton, medicul a precizat că se vor organiza evenimente similare, la trei săptămâni în cazul celor în care se foloseşte serul Pfizer, iar cei care nu se pot prezenta la maraton, pot face rapelul în centrele obișnuite, care folosesc acelaşi tip de vaccin.