30.8 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023 - 14:02
No menu items!

Maramureş: Incendiul de pădure din marginea cătunului Bloaja, nestins

spot_img
Maramureş: Incendiul de pădure din marginea cătunului Bloaja, nestins
foto: emaramures.ro

Pompierii militari, silvicultorii, jandarmii şi voluntarii au reuşit să croiască un culoar de protecţie a zonelor împădurite din apropierea cătunului Bloaja din Munţii Lăpuşului afectate de un incendiu.

Incendiul, care izbucnit în urmă cu trei zile, a distrus peste patru hectare de răşinoase, iar pompierii acţionează cu dificultate din cauza zonei montane greu accesibile.

Potrivit Agerpres, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă, a declarat miercuri că forţele de intervenţie au realizat, în ultimele ore, cu ajutorul unui buldozer un culoar de protecţie cu o lăţime de aproximativ patru metri a zonelor împădurite care nu au fost afectate de flăcări la Bloaja.

El a spus că incendiul nu a fost stins, dar măsurile luate au împiedicat propagarea în alte zone, respectiv apariţia de noi focare.

Prefectul judeţului Maramureş, Anton Rohian, a fost informat permanent despre evoluţia incendiului şi acţiunile echipelor de intervenţie.

Pe timpul nopţii de marţi spre miercuri, incendiul a fost supravegheat de angajaţi ai Ocolului Silvic din oraşul Târgu Lăpuş, membri ai composesoratului Bloaja, dar şi ai Serviciului de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă din comuna Cerneşti.

A.V.