1.8 C
București
duminică, 4 decembrie 2022 - 3:22
No menu items!

Maramureş: 45 de persoane care participau la un botez în Baia Mare, internate cu toxiinfecţie alimentară

spot_img
Maramureş: 45 de persoane care participau la un botez în Baia Mare, internate cu toxiinfecţie alimentară
foto: citynews.ro

Cel puţin 45 de persoane dintre care trei copii au fost internaţi, duminică seară, la Spitalul de Boli Infecţioase din Baia Mare după ce au suferit o toxinfecţie alimentară.

Aceştia participau la un botez organizat la un hotel din Baia Mare.

Participanţii la petrecere au acuzat greţuri, vomă şi stări repetate de rău după ce au consumat aperitivul alcătuit din produse tradiţionale de porc, piftie, brânzeturi şi alte produse.

Printre pacienţii internaţi s-a aflat şi directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică, Carmen Sima, care a declarat că din cei aproape 100 de participanţi la botez, 45 de persoane au fost transportate cu ambulanţele la spital după ce au suferit o toxinfecţie alimentară.

„Este vorba despre o suspiciune de toxiinfecţie alimentară la un eveniment la unul dintre restaurantele din oraş. Din aproximativ 100 de participanţi au ajuns la spital 45 de persoane care au venit cu simptome compatibile cu o toxiinfecţie alimentară. E vorba de 45 de persoane cu vârste cuprinse între 3 şi 64 de ani. Din primele analize rezultă că sunt forme de toxiinfecţie alimentară medie, unele cazuri grave. Colegii medici veterinari au recoltat produsele alimentare şi urmează să se fac cercetările de rigoare”, a declarat Carmen Sima.

A.V.