14.7 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 4:45

MARȘUL CAVALERIEI americane în România

spot_img

400 de militari americani, cu 80 de tancuri, au plecat, miercuri dimineață, de la baza din Kogălniceanu (Constanța) către poligonul de la Cincu (Brașov)

mars_cavalerie

Aproximativ 400 de militari americani, cu peste 80 de transportoare blindate, au plecat, miercuri dimineață, de la baza din Mihail Kogălniceanu din Constanţa, în “Marşul Cavaleriei”. Destinaţia finală a convoiului militar este Poligonul de la Cincu, judeţul Braşov, unde americanii vor participa la exerciţiul multinaţional “Sarmis 15”.

Marşul Cavaleriei demonstrează legăturile temeinice dintre Statele Unite ale Americii şi România, puterea Alianţei Nord-Atlantice şi importanţa interoperabilităţii militare.

Regimentul 2 Cavalerie al Armatei SUA

Potrivit autorităților, vehiculele militare vor fi împărţite în mai multe grupuri pentru a reduce pe cât posibil blocajele în trafic, pe parcursul traseului existând temporar unele restricţii de circulaţie.

În Ploieşti, Sinaia şi Braşov, soldaţii americani, alături de partenerii din Forţele Terestre ale Armatei României, vor participa la activităţi publice menite să răspundă îndemnului “onorăm trecutul, asigurând viitorul”.

Astfel, miercuri, între orele 15.30 şi 19.00, la un complex comercial din Ploieşti va avea loc o ceremonie de bun venit. Publicul este invitat să participe şi să interacţioneze cu militarii care participă la “Marşul Cavaleriei”. La baza sportivă din incintă vor fi organizate un meci de fotbal între militarii americani şi cei de la Baza 2 Logistică “Valahia” din Ploieşti şi o partidă de baschet cu elevi ai Colegiului Naţional Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza.

Joi, de la ora 10.00 la ora 11.30, militarii americani şi români vor omagia, la placa comemorativă de la intrarea în oraşul Sinaia, memoria piloţilor americani căzuţi în cel de-al doilea război mondial. De asemenea, ei vor depune coroane de flori la monumentul Eroilor din Piaţeta “Vulturii Libertăţii”. Între orele 15.00 şi 18.00, la Braşov, se va desfăşura ceremonia de bun venit organizată în Piaţa Bibliotecii Judeţene “George Bariţiu”.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că, în perioada 15 mai – 6 iunie, 1.500 de militari din Canada, Marea Britanie, România şi SUA, cu aproximativ 200 de mijloace de luptă, vor participa la exerciţiul multinaţional de instruire prin simulare reală şi cu trageri de luptă “Sarmis 15”, în garnizoana Braşov şi la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre din Cincu.

R.D.