10.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 17:23
No menu items!

Marș în Capitală pentru susținerea adopțiilor

spot_img

MARS ADOPTII

Câteva sute de persoane, printre care și părinți cu copii, au participat sâmbătă, în București, la un marș pentru susținerea adopțiilor. Pe traseul dintre Piața Unirii și Parcul Tineretului participanții la marș au purtat pancarte cu mesaje precum “Avortul nu este niciodată o soluție”, “Orice copil merită o zi de naștere”, “Noi suntem generația pentru viață” sau “Adopție, nu avort!”.

”Marșul pentru viață 2014. Adopția o alegere nobilă” este organizat de Asociația Studenți pentru viață. Scopul lui a fost să transmită un mesaj de susținere a adopției pentru copiii care sunt abandonați, pentru părinții care vor să adopte, pentru mamele care vor să își dea copiii spre adopție”, a declarat Alexandra Nadane, președinta Asociației Studenți pentru viață, pentru Agerpres.

Pe scena amplasată în Parcul Tineretului au fost prezentate câteva povești ale unor familii care au adoptat copii, dar și ale unor copii care au fost adoptați.

Cea de-a patra ediție a “Marșului pentru viață. Adopția, o alegere nobilă” se desfășoară în acest weekend în aproape 40 de orașe din România, printre care Constanța, Tulcea, Bacău, Piatra Neamț, Suceava, Craiova, Galați, Pitești, Ploiești, Târgoviște, Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Brașov, Timișoara, Oradea.

România a reluat, în acest an, adopţiile internaţionale către Statele Unite. Trei copii români au fost adoptaţi în ultima lună de două familii mixte din Statele Unite, în care unul dintre părinţi e român.

Pentru unul dintre cupluri, procedura a durat 11 luni, în timp ce pentru celălalt a durat peste un an. Oficial, România a reluat adopţiile internaţionale pentru cetăţeni români stabiliţi în afara graniţelor pe 7 aprilie 2012.

De atunci, Oficiul Român pentru Adopţii a primit 58 de cereri, de la cupluri din Canada, Italia, Franţa, Statele Unite, Spania sau Germania.

C.C.