Marşul Demnităţii în Ucraina. Lideri străini la Kiev, ATENTAT la Harkov / VIDEO

Numeroşi lideri străini, inclusiv preşedintele Consiliului European Donald Tusk, s-au adunat duminică în Piaţa Independenţei din Kiev

atentat_harkov

Numeroşi lideri străini, inclusiv preşedintele Consiliului European Donald Tusk, preşedintele moldovean Nicolae Timofti, şi mii de oameni de rând s-au adunat duminică în Piaţa Independenţei din Kiev, pentru a marca un an de la înlăturarea fostului regim prorus condus de Viktor Ianukovici. Cel puţin trei persoane au murit, iar alte zece au fost rănite într-un atentat în oraşul ucrainean Harkov (est), relatează Sputnik.

Marşul Demnităţii a început la ora 13.30, relatează site-ul agenţiei Sputnik.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, lideri din Polonia, Georgia, Lituania, Letonia, Germania şi Slovacia au anunţat participarea la marş. La Kiev se află şi preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Cel puţin trei morţi într-un atentat la Harkov

Atentatul cu bombă a avut loc în timp ce aproximativ 500 de persoane participau la mitingul din Hakrov. Cel puţin trei persoane au murit, iar alte zece au fost rănite în atentatul atribuit de autorităţi separatiştilor proruşi. Potrivit unor surse, una dintre persoanele decedate este agent de poliţie.

Criza politică din Ucraina s-a amplificat în noiembrie 2013, iar protestele din Piaţa Independenţei – soldate cu peste 100 de morţi – au culminat pe 22 februarie 2014 cu înlăturarea de la putere a preşedintelui prorus Viktor Ianukovici, refugiat în Rusia.

Ca urmare a instituirii unei administraţii prooccidentale la Kiev, Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea, iar în estul Ucrainei a izbucnit un conflict separatist, soldat cu peste 5.700 de morţi

R.D.

NICIUN COMENTARIU