27 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 15:10
No menu items!

MApN va scoate la concurs mai multe funcţii de comandă şi de conducere în minister

spot_img

mapn

Ministerul Apărării Naționale (MApN) va scoate la concurs mai multe funcţii de conducere din minister, dar şi de comandă, „începând de la locţiitorii categoriilor de forţe şi comandanţi militari până la nivelul brigăzilor”, a declarat marţi ministrul Mircea Duşa.

„Urmează ca posturile de comandă, de conducere, de la nivelul ministerului, fie că este vorba de directori, de locțiitori, de directori adjuncți, posturile de comandă de la nivelul brigăzilor, unitățile de bază ale Armatei Române se vor ocupa, așa cum se cunoaște în viața civilă, prin concurs și specific militar prin Comisia de selecție. Astăzi sau cel târziu mâine voi afișa pe mijloacele noastre de informare publică, pe site-uri, în buletinul informativ al Armatei, toate posturile pe care le scoatem la concurs. Rugămintea este ca persoanele care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege să participe la această formă de selecție pentru ocuparea funcțiilor de comandă în Armata Română. Sunt convins că cei care doresc să acceadă pe treptele carierei militare și funcțiilor de comandă vor participa la selecția pe care o organizăm ocupării tuturor funcțiilor de comandă din Armata Română”, a spus Mircea Dușa.

Potrivit acestuia, după mai mulți ani în care bugetul Apărării a scăzut, în anul 2013 a avut o creștere, care a permis relansarea procesului de modernizare a Armatei. De asemenea, ministrul Apărării Naționale a precizat că această creștere se reflectă și în bugetul pe anul 2014, ceea ce va asigura continuitate programelor derulate.

Totodată, Mircea Dușa a trecut în revistă principalele evenimente ale acestui an, precizând că vor fi organizate activități importante pentru a marca împlinirea a zece ani de la aderarea țării noastre la Alianța Nord-Atlantică, la care vor fi invitate oficialități din cadrul organizației și țărilor membre.

Lucian Mera