15.7 C
București
joi, 23 mai 2024 - 11:40
No menu items!

MApN organizează „Ziua Armatei României în școli”

spot_img

ziua armatei romane

Ministerul Apărării Naționale (MApN) organizează, în perioada 17-25 octombrie, evenimentul “Ziua Armatei Române în școli”.

Proiectul, care este derulat de MApN pentru a doua oară, cuprinde licee din Bucureşti (câte unul în fiecare sector) şi din ţară (aproximativ 70 de licee şi şcoli).

Echipe formate din militari de la toate categoriile de forţe, elevi şi studenţi de la instituţiile de învăţământ militar, istorici, veterani de război şi reprezentanţi ai birourilor de informare – recrutare, vor prezenta elevilor importanţa Zilei Armatei României şi a carierei militare, informează MApN într-un comunicat.

„Ziua Armatei României în şcoli” debutează joi, 17 octombrie, la Liceul Teoretic „Jean Monnet”, din sectorul 1 al Capitalei, unde militarii Batalionului 265 Poliţie Militară le vor împărtăşi tinerilor experienţe din misiunile interne şi internaţionale la care au participat.

Totodată, reprezentanţi ai birourilor de informare recrutare, însoţiţi de elevi şi studenţi militari, le vor prezenta elevilor claselor a VIII-a şi a XII-a avantajele alegerii carierei militare.

D.M.