26.1 C
București
marți, 16 august 2022 - 22:55
No menu items!

Manualele digitale pentru clasele I şi a II-a, pe site-ul Ministerului Educației

spot_img

Învăţătorii pot alege, din oferta existentă, care este manualul pe care şi-l doresc la clasă pentru elevi

manuale_digitale

Noile manuale pentru clasele I şi a II-a, în format digital, pot fi accesate, de miercuri, pe site-ul Ministerului Educației ( http://manuale.edu.ro/). Manualele pot fi consultate de oricine doreşte, fără a fi nevoie de parolă sau cont.

Reprezentanții Ministerului Educaţiei precizează, într-un comunicat de presă, că, manualele sunt pentru disciplinele „Matematica și explorarea mediului” – pentru clasele I și a II-a, „Comunicare în limba română” – clasa a II-a, „Comunicare în limba modernă – Limba engleză” – pentru clasele I și a II-a, „Comunicare în limba maternă maghiară” – clasa I și „Comunicare în limba română pentru minorități” – clasa I.

Cadrele didactice din învăţământul primar trebuie să aleagă din oferta existentă manualul pe care şi-l doresc la clasă pentru elevi.

În perioada 16 – 22 octombrie, cadrele didactice din învățământul primar vor alege din oferta existentă manualele adecvate nivelului de pregătire a clasei. Comenzile pentru manualele în format print și digital vor fi făcute de către școli și transmise inspectoratelor școlare județene/al municipiului București și Centrului Național de Evaluare și Examinare (CNEE). La finalul procesului de centralizare a cererilor, CNEE va încheia contracte cu ofertanții care au câștigat licitația, în vederea achiziționării manualelor solicitate de către unitățile de învățământ. Editurile vor tipări și distribui manualele către inspectoratele școlare județene/al municipiului București. Noile manuale sunt parte a unui proces de modernizare a educației, de adaptare a ei la realitățile societății contemporane. Procesul de actualizare și modernizare a manualelor se desfășoară în paralel cu revizuirea programelor școlare pentru învățământul preuniversitar. Manualele pentru clasele I și a II-a sunt, așadar, o consecință firească a aplicării noului curriculum.

Ministerul Educaţiei
comunicat de presă