5.3 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 18:25
No menu items!

Manifestări dedicate Zilei Armatei României

spot_img

ziua armatei romane

Ziua Armatei României va fi sărbătorită anul acesta printr-o serie de manifestări organizate, vineri, în toate localitățile unde sunt unități militare, în țările în care România are acreditați atașați ai apărării și în bazele militare din teatrele de operații unde sunt dislocați militari români, potrivit unui comunicat al MApN.

Statele majore ale categoriilor de forțe ale armatei, comandamentele, marile unități și unitățile militare de pe întreg teritoriul țării organizează, cu acest prilej, Ziua Porților Deschise, activități cultural-artistice și sportive, simpozioane, întâlniri cu veteranii de război, expoziții, gale de filme și spectacole.

La Carei, în fața Ansamblului Monumental, ceremoniile militare și religioase de depuneri de coroane și jerbe de flori vor avea loc vineri, 25 octombrie, de la ora 10.00.

În București, ceremoniile militare de depuneri de coroane și jerbe de flori se vor desfășura vineri la Monumentul Eroilor căzuți la datorie în teatrele de operații și pe teritoriul României (Parcul Tineretului) — ora 8.30, Mormântul Ostașului Necunoscut (Parcul Carol) — ora 10.00 și la Monumentul Eroilor din Al Doilea Război Mondial (Universitatea Națională de Apărare “Carol I”) — ora 12.30.

Începând cu ora 18.30, militari din Regimentul 30 Gardă “Mihai Viteazul” se vor retrage cu torțe pe traseul Palatul Cercului Militar Național — B-dul Regina Elisabeta — B-dul Eroilor Sanitari — Str. Prof. Dr. Gheorghe Marinescu — Șoseaua Cotroceni — B-dul Iuliu Maniu — B-dul Vasile Milea — B-dul Timișoara.

La Muzeul Militar Național “Regele Ferdinand I” din Capitală va avea loc Ziua Porților Deschise.

Cu aceeași ocazie, peste 800 de studenți și elevi din anul I din instituțiile militare de învățământ vor depune joi, 24 octombrie, jurământul militar.

La București, festivitatea depunerii jurământului militar se va desfășura la Academia Tehnică Militară, începând cu ora 11.00, și la Institutul Medico-Militar, începând cu ora 9.00.

D.M.