19.3 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 9:45
No menu items!

Manichiura cu gel afectează unghiile

spot_img

Manichiura cu gel afectează unghiile

Metodă de răsfăţ aparent inofensivă, care ne scapă de griji pentru săptămâni întregi, manichiura cu gel ascunde secrete periculoase. Oja-gel se îndepărtează doar cu acetonă pură, care poate cauza eczeme. Unghiile trebuie ţinute în această soluţie chimică, ceea ce poate declanşa anumite reacţii alergice. Cojind bucăţi din gelul uscat, îndepărtăm stratul de la suprafaţa unghiei, lăsând-o foarte vulnerabilă.

Gelul conţine substanţe volatile care pot cauza probleme de respiraţie şi iritaţii la nivelul ochilor şi al pielii, iar acest ingredient este interzis de Administraţia pentru Siguranţa Alimentelor şi a Medicamentelor, deşi continuă să se regăsească în saloanele de frumuseţe. Unghiile sunt expuse la radiaţii ultraviolete, prin lampa care le usucă. Solar pentru unghii prin expunerea prelungită la ultraviolete, creşte riscul apariţiei cancerului de piele.

Gelul favorizează distrugerea unghiilor, fiind agresiv cu acestea, iar perioada de refacere poate dura jumătate de an, deoarece unghia trebuie să se refacă total. În această perioadă, se recomandă tratamente naturiste. Pentru a trata exfolierea unghiilor, se face un preparat din zeamă de lămâie şi ulei de măsline, uşor încălzit. Seara, înainte de culcare, timp de 10 zile, apoi săptămânal, se repetă tratamentul şi unghiile se regenerează. O altă soluţie ajutătoare este vitamina A, cu compoziţie uleioasă, care stimulează circulaţia sangvină şi hrănirea unghiei. Sucul de lămâie hidratează unghiile, le hrăneşte şi le vitaminizează.

C.N.