28.7 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 16:31
No menu items!

Manfred Weber „ŞI-A TRAS” 779.000 de euro de la Parlamentul European fără acte (presă)

spot_img

Manfred Weber, posibilul viitor preşedinte al Parlamentului European, marele acuzator al corupţiei, şi-a tras 778.000 de Euro de la Parlamentul European, în 15 ani de mandat ca europarlamentar, din închirierea casei sale din Wildenberg, o localitate mică din Bavaria, se spune într-o investigaţie a noii agenţii de presă V4NA, care sprijină mişcările conservatoare din Europa, citată de newstandard.ro.

Weber este parlamentar european din 2004 încoace. Exploatând o serie de lacune administrative ale instituţiei de la Bruxelles, notează V4NA, a primit lunar 4.322 de Euro pe lună, fără facturi sau chitanţe, pentru închirierea parterului vilei sale pentru biroul de europarlamentar.

Agenţia menţionează că  pentru intrasigentul politician, se mai spune în investigaţia publicată de întreaga presă maghiară, faptul că satul este departe de orașele mari, deci alegători nu pot să-și viziteze prea uşor iubitul lor reprezentant, nu contează.

Jurnaliștii de la V4NA l-au vizitat acasă în Bavaria.

Weber nici măcar nu s-a deranjat să pună pe poartă o plăcuţă cu sediul biroului parlamentar.

În 15 ani, marele luptător pentru statul de drept a încasat 779.000 de Euro, bani cu care mai putea cumpăra alte case.

Corespondenţii NEWSTANDARD din Germania susţin că în micul sat bavarez o casă de 200-300 mp se închiriază cu 1.100-1.200 de Euro. Dar Weber a închiriat doar parterul. Diferenţa de preţ i-ar fi intrat în buzunar.

Germania nu are un DNA.

Manfred Weber este un critic constant al anticorupţiei din ţările est-europene. Recent, în calitate de lider al PPE a recomandat colegilor din Partidul Popular European să voteze Rezoluţia împotriva României, pe motiv că ţara noastră face paşi înapoi în lupta anticorupţie.

La o partidă de vânătoare desfăşurată în Bavaria, unul dintre vânători l-a întrebat de ce susţine atât de tare lupta anticorupţie în România şi dacă ştie despre abuzurile procurorilor, în cârdăşie cu serviciile secrete, împotriva celor anchetaţi. A răspuns că nu-l interesează. El face declaraţii politice şi doar atât, mai arată newstandard.ro