1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 9:21
No menu items!

Manevre în Kaliningrad: Forțele ruse au plasat în stare de luptă sisteme de rachete S-300

spot_img

Rusia a inițiat exerciții militare în enclava Kaliningrad „comparabile” cu cele lansate de NATO în apropierea frontierei sale cu țările baltice

Forțe de apărare aerospațială ruse

Unități ale Forțelor de apărare aerospațială ruse angrenate în manevre în enclava Kaliningrad, situată între Polonia și Lituania, la Marea Baltică, au plasat vineri sistemele de rachete sol-aer S-300 în poziție de luptă, a anunțat Ministerul rus al Apărării, citat de Ria Novosti și Reuters, în cadrul răspunsului său la exercițiile NATO în regiune.

Rusia a inițiat săptămâna aceasta exerciții militare în enclava Kaliningrad „comparabile” cu cele lansate de NATO în apropierea frontierei sale cu țările baltice, după cum a indicat marți Ministerul rus al Apărării.

Aceste aplicații intervin în contextul crizei dintre Moscova și Occident ca urmare a anexării Crimeii (peninsulă din sudul Ucrainei) și pe fondul acuzațiilor occidentale că partea rusă sprijină insurecția separatistă din sud-estul Ucrainei.

Avioane de vânătoare ale NATO care patrulează spațiul aerian al republicilor baltice — Estonia, Letonia și Lituania — au fost ridicate vineri de patru ori de la sol pentru a identifica avioane militare ruse care zburau în apropierea spațiului aerian al Letoniei, a indicat armata din această republică baltică.

Sistemele operativ-tactice de rachete S-300 au rază de acțiune de 125 de mile (200 de km), iar Rusia a alimentat îngrijorarea Occidentului atunci când a încercat să le vândă în Orientul Mijlociu, inclusiv Siriei, amintește Reuters.

C.A.