14.2 C
București
vineri, 14 mai 2021 - 1:45

Mandat de arestare pe numele afaceristului turc care a lovit cu mașina un polițist

spot_img

Omul de afaceri Abdullah Atas este acuzat de tentativă de omor, ultraj și părăsirea locului accidentului

arestat - catuse

Omul de afaceri turc Abdullah Atas, care a intrat cu maşina în poliţistul de la Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei, a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor, ultraj şi părăsirea locului accidentului. Mandatul emis de magistrații Tribunalului Bucureşti urmează să fie pus în executare după ce afaceristul va fi externat din spital.

Poliţiştii urmează să discute cu medicii de la Spitalul de Urgență Floreasca, unde omul de afaceri este internat, despre starea de sănătate a acestuia şi dacă poate fi externat şi încarcerat sau dacă poate fi transferat într-un spital penitenciar, după emiterea mandatului de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Omul de afaceri turc a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca pentru că s-a accident la față, în momentul deschiderii airbag-ului, după ce a intrat cu maşina într-un gard.

Ancheta în cazul cetăţeanului turc Abdullah Atas, administrator al firmei Atas Light, care are mai multe magazine cu corpuri de iluminat, este făcută de poliţiştii de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Procurorul de caz, Rareş Stan, a declarat că bărbatul este cercetat pentru tentativă de omor, ultraj şi părăsirea locului accidentului, dar, deocamdată, acesta nu a putut fi audiat, întrucât a rămas internat la spital. Şoferului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatul fiind aşteptat de anchetatori.

Duminică au dat declaraţii despre accident colegii poliţistului rănit grav şi s-a făcut cercetarea la faţa locului, existând indicii că şoferul, după ce l-a agăţat pe agentul de la Rutieră pe capota maşinii, a făcut intenţionat un viraj pentru ca acesta să cadă.

S-a emis un mandat în lipsă pentru suspect, însă audierea acestuia la spital nu a fost posibilă. Starea medicală nu permite audierea lui”, a mai spus procurorul.

R.D.