30 C
București
marți, 16 august 2022 - 22:00
No menu items!

Mâncare expirată de câteva luni la un hotel de 5 stele din Poiana Brașov

spot_img
Mâncare expirată de câteva luni la un hotel de 5 stele din Brașov
panoramio.com

Reprezentanții Comisariatului pentru Protecția Consumatorului au descoperit alimente mucegăite și expirate de câteva luni la un hotel de 5 stele din Poiana Brașov, unde ar fi urmat să fie cazați sportivii care participă la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE).

Directorul Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Brașov, Claudiu Susanu, a declarat că, este vorba despre un hotel de 5 stele „relativ nou”, din Poiana Brașov, unde inspectorii au descoperit „nereguli alarmante și extrem de grave”.

„Din punctul nostru de vedere lucrurile sunt foarte grave pentru că, acolo vor fi probabil cazați copii sau persoane în vârstă care sunt mai sensibili. Vom fi foarte drastici pentru că este vorba și de turiști străini care vor fi cazați aici. Controlul este efectuat în contextul în care vrem să ne asigurăm că în toate unitățile turistice implicate în găzduirea delegațiilor ce vor veni la FOTE nu vor exista niciun fel de probleme. Spre surpriza noastră, la acest complex de cinci stele am descoperit lucruri foarte grave în blocul alimentar, unde au fost descoperite produse alimentare expirate de câteva luni, dar și produse mucegăite. Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt extrem de grave și vom propune sancțiuni foarte dure”, a adăugat Claudiu Susanu.

Acest control face parte dintr-o serie de verificări dispuse la toate unitățile care sunt implicate în organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European, iar din echipele de control fac parte reprezentanți ai Prefecturii, ANPC și DSVSA și DSP.

Potrivit lui Susanu, unitatea la care au fost descoperite neregulile este hotelul Aurelius, un hotel construit în 2006 care are 208 locuri de cazare.

În perioada 17-22 februarie, la Brașov, se va desfășura Festivalul Olimpic al Tineretului European, ajuns la cea de-a 11-a ediție și la care vor participa reprezentanți din 46 de țări.

A.V.