20.4 C
București
duminică, 28 mai 2023 - 13:15
No menu items!

Managerul Spitalului Piatra Neamț a semnat, cu trei zile înainte de incendiu, extinderea Secției ATI: „Încerc să evit să pic în capcana de a exagera sau de a vedea totul în tonuri sumbre”

spot_img

Managerul Spitalului Piatra Neamț, Lucian Micu, este un fan al președintelui Klaus Iohannis, dar s-a mulțumit să conducă un spital suport covid după ce liberalii nu l-au mai susținut pentru un al doilea mandat de primar al municipiului Roman, iar candidatura sa, din partea PSD, a fost respinsă din cauza unui dosar ANI.

Om al cuvintelor numeroase, Lucian Micu și-a transformat pagina de candidat la primăria Roman, în pagină de manager de spital, revărsându-și aproape zilnic viziunea despre mersul sistemului de sănătate, din chiar poziția de comandă a unui spital suport covid.

Dincolo de comentariile strânse, detaliile postărilor lui Lucian Micu arată că unitatea de terapie intensivă trecuse recent printr-un proces de extindere, anunțul fiind făcut de manager în chiar prima sa conferință de presă, susținută miercuri, 11 noiembrie.

13 noiembrie 15.46 – Așa cum de-acum mă cunoașteți, îmi place să tratez lucrurile cu seriozitate, dar, în aceeași măsură, încerc să evit să pic în capcana de a exagera sau de a vedea totul în tonuri sumbre. De când am preluat funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț am încercat ca tot ceea ce ține de partea administrativă să se desfășoare cât mai bine. Este important ca medicii să aibă toate necesare pentru a avea grijă de pacienți, este important să avem medicamente, să avem personal suficient în toate departamentele, să avem alimente, aparatura să fie funcțională.

11 noiembrie – 13.20 – Prima conferință de presă. (…) am demarat procedurile pentru mărirea secției ATI destinată bolnavilor de COVID-19 cu încă patru paturi pentru care avem și echipamentele necesare. De asemenea, ne dorim extinderea prizelor pentru oxigen în mai multe secții, mai ales că în ultima perioadă numărul internărilor este în creștere și formele de îmbolnăvire sunt medii, mulți bolnavi necesitând sprijin pentru a respira cât mai bine.

9 noiembrie – 10.29 – Trebuie să mă credeți că situația acestei pandemii la nivelul Spitalului Județean nu e deloc bună. Nu sunt omul care să îmi doresc stârnirea de panică. Sunt omul care, fiind în contact permanent cu tot ceea ce se întâmplă în unitatea medicală, încep să mă îngrijorez din ce în ce mai tare. Nu am să dau nume de pacienți, dar vă pot spune că țin legătura cu mulți dintre cei care au înțeles ce fel de om sunt și că se pot baza pe mine, și la bine, dar și la greu. Astăzi, ca de altfel în fiecare zi, în drum spre serviciu, m-am bucurat să aflu că trei dintre pacienții pe care-i cunosc se simt mai bine, deși anterior trecuseră prin clipe de cumpănă. Când am ajuns la serviciu, am aflat că un al patrulea pacient pe care-l știam a fost transferat.

28 octombrie 7.40 – De astăzi, am preluat funcția de manager la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț. Știu să fac administrație, în sensul că pot să le confer celor din jurul meu condițiile optime pentru a avea siguranța că își pot face treaba cum pot ei mai bine.

Pe Facebook, mesajele de candidat din vară ale lui Micu, au primit nu doar like-uri și felicitări, ci și observații din partea romașcanilor, cum este acesta din 9 octombrie, când Lucian Micu își explica traseul politic de la stânga, la dreapta eșicherului politic, argumentând că și partidele s-au schimbat: Din PSD am fost exclus în 2010. Independent – dar susținut de o alianță politică (APEL) – am ajuns în CL, apoi viceprimar. În 2015, m-am înscris în PNL și am continuat să fiu viceprimar. În 2020, am plecat din PNL și am revenit în PSD, alt PSD decât cel din 2010. Cum și PNL-ul fără cel care stă la cârmă dintr-odată nu mai e același PNL, nu credeți? Traseismul politic e valabil pentru cei care pleacă dintr-un partid în altul pentru folosul propriu, la un partid aflat la putere. Eu am plecat de la putere în opoziție”

Domnule Lucian Micu , timpul tău a expirat. Ai fost in psd ai trecut la pnl , ai venit inapoi la psd , cetatenii Romanului nu mai inteleg nimic. Ca intr-o scrisoare pierduta ,, eu cu vine votez ,” .Dupa ce ti-ai abandonat electoratul atit din psd cit si din pnl , ma intreb ? Cu ce curaj mai ai bunul simt sa te dai pe acest mijloc de media sa dai lectii . Cui îi dai tu lectii de politica. NIMANUI . Ca nimeni nu te mai ia in seama . Ai demonstrat tuturor cine esti, cite fete ai si cit de elestic poti sa fii.Nu ai coloana vertebrala si nimeni nu poate conta pe tine. Astazi esti de o culoare miine de alta culoare .Esti mai tare decit cameleonul . Ai o interdictie de la ANI ,pronuntata de inalta curte si tu vii cu diverse justificari ca ai avut ghinion. Nu mai pune in balanta ghinionului o hotatire a instantei (…)”, a fost comentariul fără răspuns al unui internaut.

În 11 august 2020, Lucian Micu a explicat pe larg cum a fost lăsat și fără sprijin politic, nu doar fără șansa de a mai candida la primărie.

Până acum o săptămână, eu am tot susținut că voi candida pentru al doilea mandat și am tot fost susținut ca și candidat. Apoi, am fost dat ușor la o parte, dar am ales să merg cu partidul, chiar daca nu aș mai fi fost primar, având garanția că pot face ceva folositor. Nu s-a mai vrut nici așa, vorba aia – nici în car, nici în căruță, iar funcții pe la București nu vreau de dragul de a le trece în CV.”,  au fost lămuririle lui Micu.

Sursa foto: Romanul financiar