3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 8:54
No menu items!

Managerul Spitalului Județean din Ploiești a demisionat. Ancheta autorităților continuă

spot_img

spital

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Ploieşti, Adrian Strâmbeanu, a cerut, vineri, încetarea contractului de management cu acordul părţilor. Cererea i-a fost aprobată de Consiliul Judeţean (CJ) Prahova, iar interimatul este asigurat de directorul medical al unității spitalicești, Florin Puşcariu.

Într-un comunicat de presă dat publicităţii de CJ Prahova se arată că Adrian Strâmbeanu a solicitat încetarea contractului de management “pentru detensionarea situaţiei apărute la unitatea medicală”.

Potrivit comunicatului, medicul Florin Puşcariu va deţine funcţia de manager interimar până la scoaterea postului la concurs, dar nu mai mult de 90 de zile.

În solicitarea de încetare a contractului de management, Adrian Strâmbeanu nu precizează motivele pentru care cere încetarea contractului înainte de termen – 13 decembrie 2013.

Marţi, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) Raed Arafat a anunţat că a cerut suspendarea din fucţie a managerului SJU Ploieşti pe perioada anchetei desfăşurate la spital.

Tot marţi, conducerea CJ Prahova a anunţat că Strâmbeanu a fost suspendat, pentru ca o zi mai târziu să declare că managerul nu poate fi suspendat, deoarece contractul pe care el l-a semnat cu preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, nu prevede o astfel de clauză.

MS a trimis, săptămâna trecută, o comisie de anchetă la SJU Ploieşti după ce chirurgul Dan Oprea a acuzat public subfinanţarea, lipsa medicamentelor şi a materialelor sanitare din spital, dar şi neimplicarea autorităţilor care au ales să reabiliteze termic spitalul în loc să asigure materialele sanitare necesare.

R.D.