19.3 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 9:43
No menu items!

Managerul CFR Călători a dat în judecată compania și se plimbă cu trenuri private

spot_img

Vasile Secară spune că a renunțat la proces, dar portalul instanțelor îl contrazice

CFR_SZ

La începutul aceste săptămâni, managerul CFR Călători Vasile Secară s-a aflat în Craiova pentru prezentarea ramei electrice Hyperion, produsă de firma Softronic. La finalul prezentării, Vasile Secară a avut grijă să se plimbe de la Craiova la București cu rama electrică închiriată de firma de transport feroviar de calatori Softrans.

„Conducerea CFR Călători este interesată de închirierea acestui produs la un preț de aproximativ 1.500 de euro/zi, problema este că prețul este aproape dublu față de cel al pieței”, ne-au declarat surse avizate.

Biroul de presă CFR Călători a remis Sursa Zilei un răspuns în care recunoaște că Vasile Secară a circulat cu un tren privat de la Craiova la București.

Fabrica românească de material rulant, Softronic, a organizat o prezentare a produsului „Rama Hyperion” pentru specialiștii din domeniul feroviar: din Ministerul Transporturilor, de la Autoritatea Feroviară Română și de la companiile CFR Călători și CNCF CFR SA. La această prezentare tehnică, pe ruta Craiova – București Nord, din partea CFR Călători a participat și Vasile Secară – președintele Directoratului

Biroul de presă CFR Călători
pentru Sursa Zilei

Șeful CFR Călători, Vasile Secară se judecă cu el însuși

Vasile Secară a fost numit, în februarie anul acesta, președintele CFR Călători, de către ministrul transporturilor, Dan Șova. Conform portalului instanțelor, managerul operatorului feroviar de călători cere societății pe care o conduce despăgubiri și plata cheltuielilor de judecată pentru că a fost schimbat, anul trecut, din funcția de director CFR Călători Cluj. Oficiul juridic din cadrul CFR Călători ar trebui să formuleze o întâmpinare prin care să solicite judecătorilor respingerea plângerii formulate de președintele de acum, Vasile Secară.

Anul trecut, după ce a fost schimbat din funcția șef al CFR Călători Cluj, Vasile Secară s-a grăbit să înregistreze, la Tribunalul Cluj o plângere prin care a cerut anularea deciziei de demitere, repunerea în funcția deținută, plata unei despăgubiri egale cu salariu primit anterior și obligarea operatorului național de transport feroviar de călători la plata cheltuielilor de judecată.

Sursa Zilei a intrat în posesia notei întocmită de oficiul juridic din cadrul CFR Călători, care a fost prezentată în Consiliul de Supraveghere, privind dosarul care are ca reclamant pe președintele Vasile Secară. În document se precizează că ceilalți doi membri ai Directoratului, Ioan Bălănean și Valentin Dorobanțu sunt împuterniciți să semneze întâmpinare și orice alte acte procedurale împotriva propriului șef.

Vasile Secară are calitatea de reclamant în contradictoriu cu CFR Călători, în dosarul nr. 11703/117/2013, înregistrat pe rolul Tribunalului Cluj, Secția Mixtă Contecios Administrativ și Fiscal, Conflicte de Muncă și Asigurări Sociale, acesta fiind incompatibil de a semna alături de un al membru al Directoratului apărările necesare și utile soluționării cauzei. (…). Împuterniciți membrii Directoratului, respectiv Valentin Dorobanțu și Ioan Bălănean, să semneze întâmpinarea și orice alte acte procedurale care intervin în cursul judecării cauzei în prima instanță în dosarul nr. 11703/117/2013, precum și cererile și actele procedurale din soluționarea căilor de atac,

Nota Oficiului Juridic

Președintele Directoratului CFR Călători, Vasile Secară a răspuns, prin intermediul Biroului de Presă, că a renunțat la proces, deși pe pagina Tribunalului Cluj, ultima actualizare, din 20 mai, nu arată acest lucru.

Sofia Marinescu