5.4 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 23:45
No menu items!

Managerii din companii se așteaptă la o scădere a numărului de salariați

spot_img

manageri

Managerii companiilor comerciale se așteaptă la o scădere a numărului de salariați, în următoarele două luni, în majoritatea sectoarelor economiei, arată un sondaj al Institutului Național de Statistică (INS). Cel mai afectat domeniu va fi cel al construcțiilor, în timp ce în comerț se așteaptă o creștere moderată a numărului de angajați.

”Potrivit opiniilor exprimate în luna octombrie 2013, de către managerii societăţilor comerciale, se conturează pentru perioada octombrie – decembrie 2013 o tendinţă de creştere moderată în industria prelucrătoare, o relativă stabilitate în sectorul de comerţ şi servicii şi o scădere în construcţii, în raport cu cele trei luni anterioare”, arată INS.

În sectorul industrial, o creștere a activității se va înregistra în fabricarea de bază a preparatelor farmaceutice, a calculatoarelor și a produselor electronice și optice și în fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor și semiremorcilor.

Pe de altă parte, sectorul contrucțiilor va consemna o scădere atât a volumului producției, cât și a numărului de salariați. Managerii companiilor mai estimează că prețurile de vânzare cu amănuntul vor înregistra creșteri moderate pentru următoarea perioadă.

Cosmina Croitoru