4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 18:23
No menu items!

Mamele refuză vaccinarea copiilor la naștere

spot_img

bebelusi

Un număr mare de mame refuză, zilnic, vaccinarea copiilor la naștere, a declarat managerul Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB), prof. dr. Cătălin Cîrstoiu, în cadrul unei dezbateri privind pachetul serviciilor medicale de bază.

“Într-un an de zile la Spitalul Universitar de Urgență București se nasc aproximativ 5.000 de copii și un număr alarmant de mame refuză vaccinarea după naștere”, a declarat managerul.

De asemenea, ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a precizat că una din metodele de prevenție folosite de mulți ani este vaccinarea, prin care au fost prevenite multe boli.

“Toți avem datoria să informăm părinții că una din metodele de prevenție pe care societățile normale le utilizează de zeci de ani este vaccinarea. Să spunem lucrurile corect. Multe din boli au fost eradicate în urma unor procese de vaccinare care au durat ani de zile”, a spus Eugen Nicolăescu.

Ministrul a subliniat că trebuie să se organizeze campanii împreună cu ONG-urile care să informeze despre importanța vaccinării în rândul copiilor.

 D.M.