3.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 2:44
No menu items!

Mama lui Becali a depus o nouă cerere de grațiere la Cotroceni UPDATE

spot_img

Gigi_Becali_SZ

  • UPDATE

Administrația prezidențială a precizat, la cererea presei, că nu este vorba de o nouă cerere de grațiere pentru Gigi Becali, ci de câteva documente depuse de Alexandra Becali, în completare la vechea solicitare.

Mama lui George Becali a depus o nouă cerere de grațiere la Palatul Cotroceni, invocând motive medicale și umanitare. Apărătorii omului de afaceri au declarat pentru Antena3 că printre motivele invocate de Becali sunt și cele legate de donațiile pe care le-a făcut românilor aflați în suferință de-a lungul anilor. Luna trecută, în februarie, o altă cerere de grațiere depusă de Gigi Becali la Ministerul Justiției a ajuns motiv de dispută între palate. După ce Victor Ponta a declarat că el ar aviza pozitiv o astfel de solicitare, dacă ar fi în locul ministrului Justiției, Traian Băsescu a afirmat, într-o emisiune televizată, că premierul minte, deoarece ministrul său, Robert Cazanciuc, a trimis la Cotroceni cererea de grațiere cu aviz negativ. Conform legii, președintele țării poate grația orice deținut, indiferent de avizul dat de Ministerul Justiției.

Avocații lui Gigi Becali au depus o petiţie și la Comisia de abuzuri din Parlament, prin care reclamă modul în care autorităţile se comportă cu omul de afaceri. Parlamentul ar putea trimite o comisie la penitenciar, așa că foştii săi colegi l-ar putea audia pe latifundiar la Penitenciarul de la Poarta Albă.

 Gigi Becali suferă de hernie de disc şi încearcă să obţină și din partea magistraţilor o întrerupere a pedepsei, pentru a se putea opera în afara ţării. Curtea de Apel Constanța va soluționa pe 25 martie această cerere.
M.N.