12.9 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 2:33

Mama gemenilor morți la Ploiești ar putea fi decăzută din drepturile părintești. Protecția Copilului vrea să o țină departe de băiatul de 5 ani

spot_img

Reprezentanții Protecției Copilului din Prahova cer decăderea din drepturile părinteşti a femeii a cărei gemeni au murit după ce au căzut de la etajul 10, al unui bloc din Ploiești, în timp ce ea făcea live pe Facebook.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova a depus la instanţa de judecată un dosar prin care solicită decăderea din drepturile părinteşti a femeii. Fiul cel mare al acesteia, un băiat în vârstă de cinci ani, a fost luat deja de lângă ea, aflându-se la familia tatălui.

Mama gemenilor, în vârstă de 2 ani, care au murit în 11 august, este acuzată oficial de ucidere din culpă. Femeia este cercetată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti în stare de libertate. 

Tragedia a avut loc în momentul în care mama copiilor se afla în dormitor împreună cu băiatul cel mare şi era live pe Facebook. În acest timp, gemenii erau în camera alăturată, nesupravegheaţi. Au reuşit să se urce pe o masă aflată lângă fereastră de unde au şi căzut ulterior. Cele două femei din apartament, mama copiilor şi prietena ei, au aflat despre nenorocire abia când un echipaj de poliţie a sunat la uşă să anunţe vestea cumplită.

Femeia a recunoscut că și-a lăsat copiii nesupravegheați pentru a putea sta pe reţeaua de socializare, însă nu se consideră vinovată de tragedie.

                                                                                                                    Adina Silav