18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 2:12
No menu items!

Mama gemenilor morţi la Ploiești, acuzată oficial de ucidere din culpă

spot_img

Mama gemenilor, în vârstă de 2 ani, care au murit după ce au căzut de la etajul zece al unui bloc din Ploieşti, este acuzată oficial de ucidere din culpă. Femeia este cercetată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti în stare de libertate.  

Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti au pus-o sub acuzare, miercuri, pe mama celor doi frați, băiat și fată, care au murit în urmă cu o sătămână. Ea urmează să fie audiată la Parchet.

Alina, tânăra care se afla în apartament în ziua tragediei, nu este incriminată în cauză deocamdată, potrivit Mihaelei Mateescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

Mama gemenilor, internată la secţia de psihiatrie imediat după ce a fost înştiinţată despre moartea copiilor săi, a fost externată la cerere pentru a putea asita la înmormântare şi de atunci se află la domicilul părinţilor săi, într-o comună din Prahova.

Și Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova derulează o anchetă şi a început deja demersurile pentru a solicita instanţei de judecată decăderea din drepturile părinteşti cu privire la cel de-al treilea copil al femeii, un băiat în vârstă de cinci ani. Acesta se află în prezent în grija tatălui.

Protecția Copilului a inclus familia paternă și, implicit, pe băiatul care și-a pierdut frățiorii, într-un program de evaluare și consiliere psihologică.

Se pare că, până la vârsta de 5 ani, băiatul nu a mers nicio zi la grădiniță, iar cea care l-a înscris pe copil la medicul de familie a fost mătușa pe linie paternă, tatăl fiind cel care s-a ocupat de problemele de sănătate ale celui mic.

Nu se consideră vinovată de tragedie

Tragedia a avut loc miercurea trecută, în momentul în care mama copiilor se afla în dormitor împreună cu băiatul cel mare şi era live pe Facebook. În acest timp, gemenii erau în camera alăturată, nesupravegheaţi. Au reuşit să se urce pe o masă aflată lângă fereastră de unde au şi căzut ulterior. Cele două femei din apartament, mama copiilor şi prietena ei, au aflat despre tragedie abia când un echipaj de poliţie a sunat la uşă să anunţe vestea cumplită.

Femeia a recunoscut că și-a lăsat copiii nesupravegheați pentru a putea sta pe reţeaua de socializare, însă nu se consideră vinovată de tragedie.

„Am făcut un live. Nu cred că am stat 10 minute. Măsuța era în colțul la geam. Copiii, da, erau singuri în cameră. Când a venit Poliţia, eu am intrat în cameră. «Du-te, vezi ce fac copiii». Când intru în cameră, văd ditamai salteaua aia, nu puteam s-o ridic singură. Doar doi bărbaţi o ridicau. Că era saltea veche. Şi unde era salteaua? Era dată jos din pat. Cum puteau copiii ăştia să mute salteaua? N-aveau cum, asta nu-mi iese din cap, n-aveau cum”, a spus femeia.

                                                                                                                 Adina Silav